Garcia Cortina naar Movistar om Parijs-Roubaix te winnen: 'Dromen waarmaken' Algemeen nieuws

Garcia Cortina naar Movistar om Parijs-Roubaix te winnen: 'Dromen waarmaken'

Door Jannick van der Hooft 10 augustus 2020 | 11:31


Iván Garcia Cortina rijdt vanaf 2021 voor Movistar. De Spanjaard tekent een contract voor drie jaar bij de ploeg uit zijn thuisland. Hij komt over van Bahrain McLaren.

'Ik ben erg blij om voor Movistar te gaan rijden', laat Garcia Cortina weten. 'Ik voelde me fijn bij mijn oude team, maar dit is een mooie kans om nieuwe ambities en doelen te stellen. Ik denk dat dit het juiste moment is om dit team te komen versterken.' Bij de ploeg gaat hij proberen Parijs-Roubaix te winnen: 'Die wedstrijd heb ik altijd in mijn hoofd gehad. Het is één van de weinige wedstrijden die het team nog nooit won. Dromen bestaan om waargemaakt te worden. Daar gaan we de komende jaren voor strijden.'

Bij Movistar is het vertrouwen in de aanwinst groot. 'Hij is nog jong, maar heeft al de ervaring van een veteraan', spreekt ploegbaas Eusebio Unzué uit. 'Hij biedt ons veel extra mogelijkheden, zoals het winnen van verschillende sprintritten, maar ook mee te doen in kasseiklassiekers. Ivan zal één van de grote favorieten zijn in deze wedstrijden in de toekomst.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws