Thomas trainde iets te hard, Bernal hoopt op Froome in Tourploeg INEOS Algemeen nieuws

Thomas trainde iets te hard, Bernal hoopt op Froome in Tourploeg INEOS

Door Bram van der Ploeg 12 augustus 2020 | 15:10


Geraint Thomas en Egan Bernal moesten in de Tour de l'Ain lijdzaam toezien hoe Jumbo-Visma de lakens uitdeelde. Voor de start van het Critérium du Dauphiné stonden de twee kopmannen van Team INEOS echter weer gemotiveerd voor de camera. Is INEOS straks klaar voor de Tour de France?

Thomas over Tour de l'Ain en Tour de France

Eerst Thomas, die in de Tour de l'Ain slechts 34e werd, op dik twintig minuten van winnaar Primoz Roglic. 'Ik heb een lang blok van training achter de rug en heb misschien iets te veel gedaan. Ik kwam al vermoeid aan in de Tour de l'Ain en met de hitte erbij was het racetechnisch niet het beste', zo analyseert hij bij ITV.

Heel lang wil Thomas er niet bij stilstaan, want volgens hem ligt hij prima op schema om na 2018 en 2019 ook in 2020 te oogsten in de Tour. 'Het was uiteindelijk wel een goede workout en we zullen na twee dagen rust zien hoe de vorm is. Iedereen komt anders uit deze lange periode zonder koers, maar na de Dauphiné en een periode van rust moet het goedkomen richting de Tour.'

Bernal hoopt op Froome in Tourselectie

Bernal deed het met een tweede plaats in de Tour de l'Ain een stuk beter, maar ook hij weet dat er nog iets bij moet richting de Tourstart op 29 augustus. Daarbij hoopt hij op de steun van Chris Froome, over wie wordt gezegd dat hij misschien wel helemaal niet naar de Tour gaat met INEOS. 'Natuurlijk wil ik hem in de ploeg. Hij is een renner met heel veel ervaring. Het is belangrijk om iemand in de ploeg te hebben die zeven grote rondes heeft gewonnen. 

(foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws