[Update] Alpecin-Fenix bevestigt komst Philipsen: 'Ze zijn heel ambitieus' Algemeen nieuws

[Update] Alpecin-Fenix bevestigt komst Philipsen: 'Ze zijn heel ambitieus'

Door Bram van der Ploeg 09 september 2020 | 12:09


(13 augustus 2020) UAE Team Emirates roert zich volgens de laatste geruchten in wielerland om de handtekening van Matteo Trentin. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van eigen bronnen. Jasper Philipsen lijkt volgens de Belgische krant op zijn beurt op weg naar de uitgang te zijn bij het team.

Trentin, momenteel rijdend voor CCC Team, kan op de interesse van meerdere ploegen rekenen. Naast UAE Team Emirates hebben naar verluidt ook Israel Start-Up Nation, Groupama-FDJ en Mitchelton-Scott interesse in de krachten van de Italiaan. De klassiekerrenner lijkt daarmee een mogelijke doorstart van zijn Poolse werkgever niet af te wachten. Het voortbestaan van zijn ploeg is door toedoen van het coronavirus nog onzeker.

Philipsen ligt, zo klinkt het, ook goed op de transfermarkt. De jonge Belg moet in zijn team opboksen tegen collega's Fernando Gaviria, Alexander Kristoff en Sebastián Molano. 'Philipsen kreeg van andere ploegen zowel financieel als qua carrièreplanning en wedstrijdprogramma aantrekkelijkere voorstellen dan van UAE', schrijft de krant. Onder meer Deceuninck-Quick-Step zou interesse hebben getoond, andere ploegen zijn niet bekendgemaakt.

Update - 23 augustus 2020 (12.55 uur): Philipsen in verband gebracht met overgang naar Alpecin-Fenix

Na de eerste transfergeruchten rond Jasper Philipsen lijkt het erop dat Alpecin-Fenix één van de geïnteresseerde partijen is in de jonge Belg. Dat nieuws maakt Wielerflits bekend op basis van bronnen rond de ploeg van Mathieu van der Poel. Naar verluidt zou Philipsen zelf ook wel oren hebben naar een overgang, maar van een officiële reactie is het nog niet gekomen.

Update II - 8 september 2020 (22.23 uur): 'Philipsen definitief rond met ploeg Van der Poel'

De geruchten waren al van een maand geleden, maar Jasper Philipsen lijkt zijn ploeg UAE Team Emirates definitief te verlaten. Het Laatste Nieuws meldt dat de 22-jarige sprinter definitief rond is met Alpecin-Fenix, de ploeg van de gebroeders Roodhooft. De ploeg heeft daarmee een belangrijke pion aan haar team toegevoegd voor de klassiekers. Daarin zal hij naar alle waarschijnlijkheid voornamelijk een dienende rol vervullen voor kopman Mathieu van der Poel. Philipsen won drie weken geleden nog een etappe in de Tour du Limousin.

Update III - 9 september 2020 (12.07 uur): Alpecin-Fenix bevestigt komst Philipsen

Alpecin-Fenix heeft de komst van Jasper Philipsen bevestigd. De Belgische spurter komt na dit seizoen over van UAE Team Emirates en tekent voor twee seizoenen. 'Ik kijk heel erg uit naar dit nieuwe hoofstuk in mijn carrière. Alpecin-Fenix is bezig aan een mooie project en ze zijn heel ambitieus en geavanceerd op het gebied van performance. De hele ploeg is heel professioneel.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws