Terpstra leeft mee met goede vriend Jakobsen: 'Heb er slecht van geslapen' Algemeen nieuws

Terpstra leeft mee met goede vriend Jakobsen: 'Heb er slecht van geslapen'

Door Bram van der Ploeg 14 augustus 2020 | 10:34


Niki Terpstra heeft de afgelopen dagen enorm meegeleefd met Fabio Jakobsen. De 36-jarige Nederlander vertelt in De Telegraaf dat hij enorm geschrokken is van de beelden en de gevolgen voor zijn goede vriend.

'Meestal ga ik de boel zitten analyseren, maar nu kon ik dat niet. Die nacht heb ik er slecht van geslapen en toen ik wakker werd heb ik meteen mijn mobiel gepakt om te kijken of er goed nieuws was. Dat was gelukkig het geval en het is fijn dat Fabio nu zo goed vooruitgaat dat hij in het Leids UMC verder mag herstellen', zo vertelt Terpstra. De routinier van Total Direct Energie nam Jakobsen in zijn tijd bij Deceuninck-Quick-Step onder zijn vleugels. Hij gaf hem adviezen, al wil hij die invloed niet overdrijven. 'Hij doet het allemaal zelf hoor. Ik heb hem gewoon een beetje wegwijs gemaakt, vooral hoe om te gaan met teleurstellingen.'

'Fabio heeft vanaf dat eerste seizoen een stijgende lijn ingezet en vastgehouden. Het is daarom heel zuur dat hem dit nu overkomt', vervolgt hij. Zelf kon Terpstra niet veel doen. 'Je stuurt een berichtje, want steun kan op zo’n moment fijn zijn, maar het moet ook niet té afleidend zijn. Het gaat op zo’n moment om het welzijn van Fabio. Hoe ik hem zou omschrijven? Als een realistische, zekere, eerlijke, ambitieuze jongen, die weet wat hij wil. En als hij op de fiets zit, wordt het een echte killer.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws