Kuss legt inhaalrace Dumoulin uit: 'Hij moest van fiets wisselen' Algemeen nieuws

Kuss legt inhaalrace Dumoulin uit: 'Hij moest van fiets wisselen'

Door Bram van der Ploeg 14 augustus 2020 | 10:55


Heel even leek Team INEOS in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné terug te slaan naar Jumbo-Visma. De Britse formatie zette zich op de slotklim op kop en reed in een hoog tempo omhoog. Toen Egan Bernal echter geen mannetjes meer over had, zorgde Sepp Kuss namens Jumbo-Visma alsnog voor de echte afscheiding. 

Toen de laatste man van Bernal er de brui aan gaf en de Colombiaan alleen kwam te zitten, verhoogde Kuss het tempo. Er konden slechts een handvol favorieten mee, alvorens Primoz Roglic het afmaakte. In gesprek met Cyclingnews blikt Kuss terug: 'Ja, het was een goede dag. Ik was blij dat het regende, want de laatste dagen ging ik dood in de hitte.

'Ik heb gecontroleerd, maar toen het steil werd, wist ik dat er iemand iets zou proberen', zo vervolgt de Amerikaan. Bernal viel inderdaad aan, maar Kuss dichtte het gat ogenschijnlijk eenvoudig. 'We reden al erg hard, dus dan is het eenvoudiger om het te dichten, als iedereen al op de limiet zit. Ik bleef gewoon gaan op een iets hoger tempo, omdat ik wist dat Primoz het kon afmaken. Hij vroeg me om alles te geven.'

Kuss: 'Dumoulin moest van fiets wisselen'

Dat het in de tweede etappe van Jumbo-Visma moest komen, kwam mede omdat Tom Dumoulin in de finale in de problemen kwam. De Nederlander reed de hele slotklim van achteren. 'Tom moest van fiets wisselen aan de voet van de laatste klim en Robert Gesink moest daarom bij hem blijven. Daarmee waren we al twee mannen kwijt.' (Foto: Shootmetoo.nl / @Remogino1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws