Zonneveld vreest voor Dumoulin en Kruijswijk: 'Is het dan al te laat?' Algemeen nieuws

Zonneveld vreest voor Dumoulin en Kruijswijk: 'Is het dan al te laat?'

Door Bram van der Ploeg 14 augustus 2020 | 15:13


Thijs Zonneveld is enorm onder de indruk van wat Primoz Roglic laat zien na de herstart van het wielerseizoen. Volgens de journalist is de Sloveen de grote topfavoriet voor de Tour de France en hebben Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk vooralsnog het nakijken.

'Hoezeer ze bij Jumbo ook vast proberen te houdenaan het plan van drie kopmannen in de Tour; je kunt er niet omheen dat Roglic méér te eisen heeft dan Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Als de verhoudingen zo blijven, dan kan hij in de eerste week van de Tour al legio concurrenten in de touwen slaan, zijn ploegmaten in een gouden kooitje opsluiten en de sleutel inslikken', zo schrijft Zonneveld in het Algemeen Dagblad.

Zijn ploegmaats zullen moeten afwachten tot Roglic eventueel minder wordt. 'Met Roglic in het geel kunnen Dumoulin en Kruijswijk eigenlijk geen kant uit en moeten ze hopen dat ze niet te vroeg op kop hoeven te rijden. Ik geloof dat ze er zullen staan, zeker in het tweede deel van de Tour - maar de vraag is of het dan niet al te laat is', zo twijfelt Zonneveld, die voor Dumoulin en Kruijswijk vooral denkt aan mindere benen bij Roglic in de derde week. 'Maar als Roglic deze vorm meeneemt naar de Tour en daar écht een keer de orkaan laat waaien, dan kun je alleen maar je riemen vastmaken en wachten tot de storm is gaan liggen.' (foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Bart 68
15 Aug 2020 om 21:58

Bij Thijs heb ik altijd het gevoel van een dubbele agenda.
Naaide samen met Thomas Dekker ook verschillende oud renners een oor aan .
En dat deden ze niet omdat ze ineens zo eerlijk wilden zijn maar omdat het boek verkocht moest worden.
Kortom zo glad als een aal.

Aart Planck
14 Aug 2020 om 18:07

En dit is dan de 'toevoeging' van een gerespecteerd wielerjournalist. Open deuren en clichés, maar wel dik cashen uiteraard.

Reageer


Meer nieuws