Ontsnappingskoning De Gendt krijgt geen centimeter ruimte: ‘Lol is er af’ Algemeen nieuws

Ontsnappingskoning De Gendt krijgt geen centimeter ruimte: ‘Lol is er af’

Door Gerrit van Loon 14 augustus 2020 | 20:17


Ontsnappen wordt voor Thomas De Gendt, toch een ware meester in deze discipline, steeds moeilijker. Hoe Davide Formolo vrijdag de etappe in het Critérium de Dauphiné won, was de Belg vroeger op het lijf geschreven.

‘Maar als ik mij nu recht zet, zitten er direct twintig man in mijn wiel’, zegt de renner van Lotto Soudal nu wat wanhopig tegen Het Nieuwsblad. De lol is er voor hem wel een beetje af. Als slachtoffer van zijn eigen succes houdt het peloton hem kort aan de ketting. Vrijdag rolde hij pas als 87e over de meet in een toch typische ontsnappingsetappe.

‘De kleine ploegen willen allemaal mee ten aanval. De klassementsploegen hebben geen zin om zich suf te rijden in de achtervolging. En zo is het moeilijk om koersen te winnen. Mijn overwinning in de Tour van vorig jaar heeft meer kwaad dan goed gedaan’, aldus De Gendt die deze maand op 95 procent van zijn kunnen wil zitten. En dan pieken in september, oktober én november.

De Gendt rijdt de Tour de France en de Vuelta a Espana. 'Ik ben het gewend om mijn vorm maandenlang vast te houden’, zei hij eerder. Oorspronkelijk zou hij het Critérium de Dauphiné niet rijden, omdat hij in de Tour de Wallonië in dienst zou rijden voor kopman Caleb Ewan. Dat ging niet door. De ontsnappingskoning blijkt in de huidige koersen slachtoffer van zijn eigen reputatie. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws