Evenepoel hongerig in Ronde van Lombardije: 'Ben in mijn beste vorm' Algemeen nieuws

Evenepoel hongerig in Ronde van Lombardije: 'Ben in mijn beste vorm'

Door Jorick van der Noort 15 augustus 2020 | 08:53


Remco Evenepoel staat zaterdag aan de start van de Ronde van Lombardije. De jonge Belg wordt door veel mensen bestempeld als favoriet voor de eindzege. 'Van nature voel ik gewoon weinig druk. Als ik een doel heb, weet ik gewoon dat ik er klaar voor zal zijn. Ook nu', zegt Evenepoel tegen Het Nieuwsblad.

De Ronde van Lombardije start met een sterk deelnemersveld. Toch is de 20-jarige Belg de absolute favoriet. 'Ik ben in mijn beste vorm dit seizoen, en ik ben nog nooit zo goed voorbereid op een wedstrijd als hier. Ik heb het parcours intussen twee keer in het echt, en een keer of honderd in mijn hoofd afgelegd.' Zelf schat Evenepoel daarom zijn kansen ook hoog in. 'Dit is een wedstrijd die mij op het lijf geschreven is. Vooral door het weer: geen wind, heel heet, daar presteer ik altijd goed in.'

Evenepoel is niet de enige favoriet voor de eindzege in Lombardije. Grote namen als Vincenzo Nibali en Bauke Mollema zijn ook van de partij. 'Nibali kent de wedstrijd van binnen en van buiten. Hij is zeker favoriet. Mollema als winnaar van vorig jaar ook. Verder is Jakob Fuglsang ook een favoriet. Om te winnen zal ik nog altijd even hard moeten trappen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws