[Update] CCC laat Masnada tussentijds naar Deceuninck-Quick-Step vertrekken Algemeen nieuws

[Update] CCC laat Masnada tussentijds naar Deceuninck-Quick-Step vertrekken

Door Bram van der Ploeg 19 augustus 2020 | 09:36


(15 augustus 2020) Fausto Masnada lijkt op weg te zijn naar Deceuninck-QuickStep. Volgens bronnen van La Gazzetta dello Sport maakt de Italiaan binnenkort de overstap van CCC Team naar de Belgische formatie.

Masnada won vorig jaar nog een etappe in de Giro d'Italia. Toen kwam hij als renner van Androni Giocattoli-Sidermec als eerste aan op de San Giovanni Rotondo. Met de overstap midden in het seizoen naar Deceuninck-Quick-Step kan hij een belangrijke rol gaan spelen voor Remco Evenepoel in de Giro van dit jaar.

Momenteel fietst de Italiaan nog in de oranje kleuren van CCC Team in het Critérium du Dauphiné. Voor die ploeg behaalde hij tot dusver geen zeges.

Update - 19 augustus 2020 (09.32 uur): Deceuninck-Quick-Step presenteert Masnada

Fausto Masnada mag zich per direct wielrenner van Deceuninck-Quick-Step noemen. De blauwe wielerploeg heeft de tussentijdse transfer van de 26-jarige Italiaan woensdag bevestigd. Masnada komt over van CCC Team en moet bij Deceuninck de vele langdurige blessures opvangen in de Giro d'Italia in oktober. CCC verleende medewerking, ondanks dat Masnada nog tot het einde van 2021 vastlag. 

'Ik ben heel erg blij om bij een van de grootste wielerploegen ter wereld te komen rijden. Ik wil mezelf hier ontwikkelen en blijven groeien als renner. Het is niet makkelijk om tijdens het seizoen van ploeg te veranderen en ik zal mijn plek hier moeten vinden. Maar iedereen heeft mij al een warm welkom gegeven, dus dat zal niet zo'n probleem worden', aldus Masnada. Ook ploegbaas Patrick Lefevere is blij: 'We waren op zoek naar renners door de vele blessures in de laatste werken. Fausto past perfect bij ons.'

CCC Team laat in een persverklaring weten dat het Masnada veel succes wenst. Omdat de ploeg nog geen sponsor heeft voor 2021, zijn alle renners van het team vrij om te vertrekken als die kans zich voordoet. 

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws