Van Avermaet is de volgende topper die valt richting Tour: 'Alles brak af' Algemeen nieuws

Van Avermaet is de volgende topper die valt richting Tour: 'Alles brak af'

Door Wesley van Bavel 17 augustus 2020 | 17:25


Toppers die vallen, het lijkt een patroon te worden. Nu was Greg Van Avermaet aan de beurt. Tijdens de tweede etappe van de Ronde van Wallonië reed hij door een gat waardoor hij van dichtbij kennis maakte met het gras.

'Het was een slechte weg, ik raakte een groot gat', vertelt de Belg in een interview met zijn ploeg CCC Team. 'Alles brak vervolgens af. Mijn wielen en mijn zadel. Ik probeerde vervolgens nog te stoppen, maar dat bleek niet mogelijk. Ik besloot naar de zijkant van de weg te gaan en te vallen. Gelukkig was het in een veld en gebeurde er verder niks ergs', zegt een opgeluchte Van Avermaet.

Na de valpartij keerde de Olympisch Kampioen 'gewoon' terug in het peloton. 'Vervolgens probeerde ik een goede finale te rijden. Ik zat helaas niet in de eerste groep bij die aanval. Ik zat iets te ver weg, daarnaast reed ik ook op de kasseien. De aanvallers wisten toen wel een gat te slaan. Maar het belangrijkste is dat ik veilig ben. De komende etappes krijg ik misschien nog wel de kans om iets te doen', aldus de Vlaming. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws