Valverde in zak en as: 'Zie jaar doorgaan op dit moment niet zitten' Algemeen nieuws

Valverde in zak en as: 'Zie jaar doorgaan op dit moment niet zitten'

Door Bram van der Ploeg 19 augustus 2020 | 11:10


Dat Alejandro Valverde door zou gaan tot zijn vijftigste leek toch een zekerheid. De Spanjaard van Movistar flirt al jaren met zijn pensioen, maar plakt er altijd wel weer een jaartje aan vast. Nu de resultaten echter minder worden, denkt Valverde steeds serieuzer aan stoppen.

Valverde won elf keer in 2017, maar liefst veertien keer in 2018, maar daar kwamen in 2019 'slechts' vijf zeges bij. Zit de sleet erop bij de inmiddels 40-jarige routinier? El Imbatido is er in gesprek met RNE allemaal niet meer zo zeker van. 'Als ik zo blijf koersen, zal ik eind volgend jaar gewoon stoppen', zo citeert Het Nieuwsblad.

Na de coronaperiode startte Valverde in de Vuelta a Burgos en het Critérium du Dauphiné. In beide koersen was hij wat onzichtbaar. In de eerste etappe in Burgos werd hij nog wel derde, maar hij reed vervolgens in geen enkele etappe meer top-10. Valverde-onwaardig, vindt Valverde zelf. 'Ik zal volgend jaar zonder ongelukken wel nog de Olympische Spelen betwisten. Ik wou eigenlijk nog een jaar doorgaan, maar dat moeten we nog maar eens bekijken.'

Dat hij een winnaar in hart en nieren is, blijkt wel uit de twijfels die plots onstaan als Valverde een paar weken niet wint. Het zal hem echter vooral zitten in de bergetappes in de Dauphiné, waarin hij telkens weer voortijdig moest lossen. Een glansrol in de komende Tour de France lijkt geen garantie en dan is de koek voor Valverde snel op. 'Ik zie het op dit moment niet zitten om door te gaan. Ik zal dan echt beter moeten gaan koersen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws