Ontketende Vlasov omcirkelt Giro als volgende doel: 'Blij met mijn resultaten' Algemeen nieuws

Ontketende Vlasov omcirkelt Giro als volgende doel: 'Blij met mijn resultaten'

Door Bram van der Ploeg 20 augustus 2020 | 15:14


Er hadden tot voor kort misschien weinig mensen van hem gehoord, maar Aleksandr Vlasov is bezig aan een snelle opmars in het wielerpeloton. De 24-jarige Rus kwam in de winter over van Gazprom-Rusvelo naar Astana en hij rijdt bij de lichtblauwe formatie vooralsnog alles op een hoop.

Mensen die Vlasov al wel in actie hadden gezien namens Gazprom-Rusvelo wisten wel dat hij een houtje kon fietsen. Hij won in 2018 al een 2.2-rittenkoers in Italië en werd dat jaar vierde in de Tour de l'Avenir; de ronde van toekomst. Vorig seizoen was hij al ijzersterk met vier top-10 klasseringen in rittenkoersen en vervolgens twee derde plaatsen in de Ronde van Asturië en de Ronde van Slovenië. Na Slovenië won hij de Russische titel op de weg. Ook won hij nog een etappe in de Ronde van Oostenrijk.

Bij Astana had hij totaal geen aanpassingsproblemen. Hij werd in zijn eerste koers meteen tweede in de Tour de La Provence en won daar tevens een rit. Na de coronaperiode werd hij in een sterk bezette La Route d'Occitanie derde en won hij zelfs de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Na een vierde plaats in de Gran Piemonte gidste hij kopman Jakob Fuglsang naar winst in de Ronde van Lombardije, waar hij zelf derde werd. Op dinsdag won hij doodleuk zelf de Giro dell'Emilia. 

Vlasov: 'Mijn absolute droom en grote doel is de Giro'

Dat gaat lekker, vindt Vlasov zelf ook. 'Ik ben heel erg blij met mijn resultaten na de herstart. Ik heb mijn vorm van begin dit jaar onderhouden en heb tijdens de lockdown goed kunnen trainen. Ik ben vol vertrouwen voor het tweede deel van het seizoen en kijk uit naar mijn volgende races', vertelt hij aan Velonews. Als alles goed gaat, maakt Vlasov zijn debuut in de Giro d'Italia. 'Ik ben een klimmer die goed kan tijdrijden. Met die formule hoop ik een specialist voor de klassementen te worden. Mijn absolute droom en grote doel is de Giro.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws