Porte richt zich op Touretappes: 'Geen zin in stress en druk voor klassement' Algemeen nieuws

Porte richt zich op Touretappes: 'Geen zin in stress en druk voor klassement'

Door Jorick van der Noort 22 augustus 2020 | 16:51


Richie Porte is er op gebrand om succes te behalen in de Tour de France, maar ziet zichzelf niet voor het klassement rijden. 'Ik heb nog nooit een etappe in de Tour geworden, dat zou ik wel heel graag willen', zegt Porte in het blad Procycling.

De Australiër hoopt op succes in de Tour maar wil zichzelf geen druk opleggen. 'Ik denk dat ik nog steeds kan meedoen voor het klassement, maar ik heb geen zin om al die stress en druk op mijzelf uit te oefenen.' Porte, die thuis twee kinderen heeft, ziet het niet zitten om nog eens vol voor het klassement te gaan. 'De meest stressvolle momenten zijn de uren dat je in de bus zit voordat de etappe begint. Dan gaat er van alles door je hoofd. Na drie weken zeggen je benen nee maar je gedachten zeggen ja.'

De rijder van Trek-Segafredo werd jarenlang gezien als een toekomstige Tourwinnaar, maar tot nu toe is het Porte nog niet gelukt om succes te behalen in de Ronde van Frankrijk. 'Ik hoor vaak mensen die alleen maar naar de Tour kijken zeggen dat ik gefaald heb, maar die mensen kijken niet naar andere koersen.' Porte kende ook veel pech in zijn afgelopen optredens in de Tour. 'Om eerlijk te zijn heb ik een kromme verstandhouding met de Tour. In 2017 lag ik langs de weg met een nekbrace en een jaar later moest ik weer opgeven door een kleine valpartij.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws