Van der Poel oogst lof na kunststukje op NK: 'Trui doet wat met me' Algemeen nieuws

Van der Poel oogst lof na kunststukje op NK: 'Trui doet wat met me'

Door Jannick van der Hooft 24 augustus 2020 | 08:19


Mathieu van der Poel wist op het NK wielrennen weer te imponeren op de manier die we gewend waren van hem vóór de coronabreak. Een dag later zijn de Nederlandse kranten lyrisch over het optreden van de Nederlander.

'Fietsles', zo noemt het Algemeen Dagblad de prestatie van Van der Poel. In een loeizwaar NK wist hij alles en iedereen af te schudden en daar had hij alleen zijn lichaam en zijn fiets voor nodig. Hij zal straks de klassiekers kunnen aanvangen in de trui van de Nederlands kampioen. 'Echt mooi', laat hij aan die krant weten. 'Dat doet wat met me. Het is fijn om weer eens te winnen.'

'Van der Poel heerst weer als vanouds', schrijft De Volkskrant. Na de Italiaanse klassiekers bestonden er wat vragen over de vorm van de kersvers Nederlands kampioen, maar daar rekende hij met een spetterende solo gepast mee af. 'Kijk, voor iedereen is de coronaperiode moeilijk geweest. Ik ben iemand die normaal echt heel het jaar koerst. Dat heb ik misschien meer nodig dan anderen om in vorm te komen', legt hij uit.

Van der Poel: 'Ik vind deze trui mooier'

De Telegraaf schrijft dat er 'alom respect is voor de beste'. Hij kan zijn topvorm doortrekken richting het EK, maar Van der Poel doet nog geheimzinnig of hij die wedstrijd wel wíl winnen. 'Ik vind de Nederlandse trui mooier dan de trui van Europees kampioen.' Die wedstrijd staat woensdag 26 augustus op het programma. (Foto: Shoot me too / Instagram: @remogino1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ibpeb
24 Aug 2020 om 12:44

Mathieu van der poel moet heel nederland koesteren hij is briljant

Reageer


Meer nieuws