[Update] Ciccone herstelt van coronavirus en heeft training weer hervat Algemeen nieuws

[Update] Ciccone herstelt van coronavirus en heeft training weer hervat

Door Lex Kersten 15 september 2020 | 22:45


(4 september 2020) Een kink in de kabel in de Girovoorbereiding van Trek-Segafredo. Giulio Ciccone is positief getest op het coronavirus en kan om die reden niet starten in de Tirreno-Adriatico. 

De 25-jarige Italiaan heeft volgens zijn ploeg positief getest op 31 augustus, als voorbereiding op de Tirreno, waar iedereen bij de start een negatieve coronatest moet overleggen. Volgens Trek-Segafredo had Ciccone op 23 augustus voor het laatst contact met zijn ploegmaats bij het Italiaans kampioenschap op de weg. Daar zouden de coronaregels strikt zijn nageleefd.

Hoe Ciccone het virus heeft opgelopen, is niet bekend. De ploeg heeft uit voorzorg wel alle renners met wie Ciccone in contact is geweest, nogmaal getest. Alle resultaten bleken negatief. Ciccone geldt voor de Giro d'Italia als superknecht van Vincenzo Nibali, die de Giro dit jaar wil winnen. De Tirreno wordt gezien als heel belangrijke voorbereidingskoers op de Ronde van Italië, die op 3 oktober begint.

Nibali baalt: 'Afwezigheid Ciccone een groot verlies'

Nibali baalt in gesprek met La Gazzetta dello Sport van de positieve test van zijn ploegmaat. 'Zijn afwezigheid in de Tirreno is een groot verlies, voor Trek en voor het Italiaanse wielrennen. Hij is een belangrijke renners voor de ploeg', zo vertelt de Haai van Messina.

Update - 7 september 2020 (15.30 uur): Ciccone: 'Moeilijk om te accepteren'

Giulio Ciccone heeft via zijn Instagram-account gereageerd op het mislopen van de Tirreno-Adriatico door het oplopen van het coronavirus. De Italiaanse klimmer schrijft door 'een lastige situatie' te gaan. 'Dat verdomde virus heeft me uitgeschakeld', vertelt hij. 'Net nu er drie belangrijke wedstrijden (Tirreno-Adriatico, WK wielrennen en Giro d'Italia, red.) aankomen. Ik moet mezelf troosten met het feit dat ik beter word, maar wie weet wanneer dat is. Dit is niet makkelijk om te accepteren, zeker niet na zoveel opofferingen.'

Toch wil de renner van Trek-Segafredo iedereen nog even bedanken die hem aan hart onder de riem gestoken heeft. 'Ik ben iemand die nooit opgeeft, maar de affectie die ik nu krijg van vrienden en fans helpt me enorm om vooruit te kunnen blijven kijken.' (foto: Trek-Segafredo)

Update - 15 september 2020 (22.35 uur): Ciccone herstelt van coronavirus en hervat training richting einde seizoen

Ciulio Ciccone kan zijn training op de rest van het seizoen hervatten. Doordat hij positief testte op het coronavirus, mocht hij niet starten in de Tirreno-Adriatico. Inmiddels meldt zijn ploeg Trek-Segafredo in een persbericht dat hij twee negatieve testen heeft ondergaan en zijn training kan hervatten. 'Na meer dan veertien dagen isolatie, kan Ciccone zich nu weer concentreren op het herstellen van zijn vorm voor de rest van het seizoen.'

Nu de Italiaan een groot deel van de voorbereiding heeft gemist, is het de vraag waar hij nog wordt ingezet. Oorspronkelijk zou hij de Giro d'Italia rijden, maar die begint al op 3 oktober. 'In overleg met Ciccone en de medische staf van het team zal het management beslissen in welke races hij dit seizoen nog ingezet wordt.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws