Ook Trentin verlaat zinkend schip CCC Team; tekent bij UAE Team Emirates Algemeen nieuws

Ook Trentin verlaat zinkend schip CCC Team; tekent bij UAE Team Emirates

Door Jannick van der Hooft 07 september 2020 | 10:11


Matteo Trentin maakt vanaf komend seizoen de overstap naar UAE Team Emirates. Dat nieuws maakt de ploeg bekend op de eerste rustdag in de Tour de France. De Italiaan is de volgende topper die CCC Team verlaat.

Trentin tekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe ploeg. De nummer twee van het afgelopen WK wielrennen heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. 'UAE Team Emirates is een ambitieus team en doet het momenteel erg goed. Ik hoop dat ik bij kan dragen aan die mooie resultaten', laat hij in het persbericht weten.

'Het is niet makkelijk om een langlopend en ambitieus project te vinden in deze tijd en ik ben er trots op dat ik daar nu deel van mag uitmaken.' De renner laat weten dat zijn keuze ook deels te maken heeft met het feit dat hij al een deel van de renners en stafleden kent uit eerdere dienstverbanden.

Het WK zal ook de komende jaren door het hoofd van Trentin spoken, zo laat hij weten. 'Ik heb nog unfinished business daar. Ik wil daar weer terugkomen en het beter doen dan afgeloen jaar. Ook mik ik op Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ik zou ook graag mikken op de groene trui in de Tour de France, als dat kan met de klassementsambities van de ploeg.'

Leegloop bij CCC Team zet door

Momenteel is er een ware leegloop gaande bij CCC Team. Door toedoen van de coronacrisis kiezen veel renners eieren voor hun geld. Mede-kopman bij de Poolse ploeg, Greg Van Avermaet, koos eerder al voor een vertrek. Hij zal volgend seizoen in dienst rijden van AG2R en neemt enkele renners van de ploeg met zich mee. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws