Thomas legt uit: 'Ik wilde niet naar de Tour de France in een andere rol' Algemeen nieuws

Thomas legt uit: 'Ik wilde niet naar de Tour de France in een andere rol'

Door Bram van der Ploeg 09 september 2020 | 09:38


Geraint Thomas is niet in de Tour de France met INEOS Grenadiers, bovenal ook omdat hij dat zélf niet wilde. Die openbaring doet de Welshman in gesprek met Cyclingnews.

Thomas bereidde zich maandenlang voor om naar de Tour de France te gaan, samen met Egan Bernal en Chris Froome. Vlak voor de Tour besloot INEOS echter om Thomas naar de Giro d'Italia te sturen en Froome in oktober de Vuelta a España te laten rijden. Richard Carapaz nam de plek in van Thomas in de Tourselectie en Luke Rowe nam de honneurs van Froome waar.

Volgens Thomas kwamen die beslissingen voort uit een gesprek tussen INEOS en zijn kopmannen. 'Er waren meerdere dingen, niet één waarvan je kan zeggen: daarom is het zo gegaan. Dit klinkt misschien slecht, maar ik wilde niet naar de Tour als ik niet honderd procent was, waardoor ik alleen maar voor de ploeg zou moeten rijden. Ik ben op een leeftijd waarop ik voor de kansen moet gaan die ik krijg en de Giro paste beter dit jaar. Ik voel dat ik nog steeds het niveau heb om voor mezelf te rijden, dus ik wilde niet naar de Tour in een andere rol.'

Thomas: 'Ik ben volledig gemotiveerd voor de Giro'

Dat hij de Tour niet mocht rijden, kan volgens Thomas nog weleens goed uitpakken. 'Het was een teleurstelling om niet honderd procent te zijn voor de Tour en ik denk dat de zes weken extra richting de Giro mij gaan helpen. Ik ben volledig gemotiveerd voor de Giro, omdat ik al veel tijd heb doorgebracht in Italië en het parcours met drie tijdritten bij ligt. Ik kijk er heel erg naar uit.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws