Froome kijkt als 'fan' naar de Tour: 'Roglic dominant, Bernal groeiende' Algemeen nieuws

Froome kijkt als 'fan' naar de Tour: 'Roglic dominant, Bernal groeiende'

Door Bram van der Ploeg 09 september 2020 | 15:35


Chris Froome heeft zich inmiddels verzoend met het feit dat hij dit jaar geen Tour de France rijdt. De Brit van INEOS Grenadiers wordt uitgespeeld in de Vuelta a España en dus volgt hij de Tour buiten de Tirreno-Adriatico om op de televisie.

De viervoudig Tourwinnaar wil in La Gazzetta dello Sport wel kwijt wat hij vindt van 'zijn' wedstrijd. 'Ik kijk als fan, dat is wel grappig. Roglic is dominant, het zal niet makkelijk worden om tijd op hem te winnen. Pogacar maakt indruk op mij, maar Bernal is groeiende. Hij is op de goede weg en het is de vraag of Roglic drie weken op niveau blijft. Dat maakt de wedstrijd interessant.'

Dan Froome zelf, want hoe gaat het met hem? Hij heeft het wegstrepen van de Tour de France een plekje gegeven en heeft veel getraind op spierkracht richting de Tirreno. 'Ik ga hierna waarschijnlijk een paar weken op hoogtestage. Ik rijd geen WK, maar richt me volledig op de Vuelta. In oktober zou ik Luik-Bastenaken-Luik kunnen rijden, maar dat is afhankelijk van de vorm.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws