Nibali geeft nog niet thuis in Tirreno: 'Alsof hij een snelheidsbegrenzer heeft' Algemeen nieuws

Nibali geeft nog niet thuis in Tirreno: 'Alsof hij een snelheidsbegrenzer heeft'

Door Bram van der Ploeg 11 september 2020 | 12:32


Vincenzo Nibali is de grote hoop voor de Italianen in dit wielerseizoen. De Haai van Messina moet de Giro d'Italia winnen, helemaal in het jaar waarin Italië door het coronavirus hard werd getroffen. Vooralsnog spreken de resultaten van Nibali echter nog niet in de richting van een derde Giro-zege. Hoe komt dat?

Paolo Slongo is al jaren de trainer en spreekbuis van Nibali, dus dat is na enkele teleurstellende resultaten in de Tirreno-Adriatico niet anders. Waar al zijn Giro-concurrenten de vorige dagen al gas gaven, daar moest Nibali in de lastige etappes drie en vier snel lossen. 'We wisten dat we naar de Tirreno zouden komen met nog werk aan de winkel, dat is normaal', blijft Slongo bij Tutto Bici rustig. 

Nibali kwam uit de coronaperiode met een goede conditie, die hij meteen wilde benutten in augustus. Hij viel en stapte af in de Strade Bianche, maar finishte wel top-10 in de Gran Trittico Lombardo (vijfde), de Ronde van Lombardije (zesde) en de Giro dell'Emilia (zevende). Na het Italiaans kampioenschap (waar Nibali elfde werd) ging hij op hoogtestage. 'Na die stage betaalt hij nu de tol. Het duurt minstens acht dagen voordat zijn hartslag weer omlaag gaat. Bij grote versnellingen komt hij nog in de problemen, alsof hij een snelheidsbegrenzer heeft.'

Trainer Nibali: 'Hij moet geduld hebben'

Geen zorgen, stelt Slongo vast. Nibali wil goed zijn op het WK in Italië en daarna uitpakken in de Giro d'Italia. 'Vincenzo moet geduld hebben. Hij werkt richting de Giro en dat zal zijn vruchten afwerpen. Hij is op de goede weg. Vincenzo is een kampioen en wil het liefst altijd op zijn best zijn, maar hij moet nu geduld hebben en rustig blijven.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws