Lefevere onder de indruk van Sunweb: 'Hoe halen ze die jonge gasten binnen?' Algemeen nieuws

Lefevere onder de indruk van Sunweb: 'Hoe halen ze die jonge gasten binnen?'

Door Ward Hilhorst 12 september 2020 | 10:00


Patrick Lefevere heeft genoten van de prestatie van Marc Hirschi in de Tour de France. 'Ik doe mijn hoed voor hem af', zegt hij in zijn column in Het Nieuwsblad. Een deel van het compliment gaat ook naar Iwan Spekenbrink.

Het verbaast de baas van Deceuninck-Quick-Step ook wel dat Team Sunweb zo veel toptalenten in de stal heeft. 'Ik vraag me vaak af hoe Iwan die jonge gasten altijd weet binnen te halen. Mannen als Hirschi, Ilan Van Wilder of Marco Brenner, dat zijn namen die bij alle ploegen op de lijstjes staan. En toch kiezen ze voor Sunweb.'

Dat talenten geïnteresseerd zijn in Sunweb is lastig voor Lefevere, die soms de strijd aan moet gaan om dezelfde talenten. 'Onze ploeg spreekt meer tot de verbeelding dan Team Sunweb, waar je ook de verhalen van de misnoegde vertrekkers hoort. Maar als we op hetzelfde talent azen, is het geen gegarandeerde overwinning. Het beste voorbeeld is Lennard Kämna, die gisteren net niet de rit won. Vier jaar geleden deden wij hem al een voorstel, maar hij koos toen toch voor Team Sunweb.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws