Yates hoopt vorm vast te houden tot Giro, Ganna trots na zege Algemeen nieuws

Yates hoopt vorm vast te houden tot Giro, Ganna trots na zege

Door Jannick van der Hooft 14 september 2020 | 16:15


Simon Yates wist stand te houden in de slottijdrit van de Tirreno-Adriatico en daarmee zijn blauwe leiderstrui veilig te stellen. De Brit hoopt zijn vorm vast te houden in aanloop naar de Giro d'Italia, zo laat hij weten in het flashinterview.

'Mijn team heeft de afgelopen dagen fantastisch werk geleverd', zo vertelt hij. 'Maar vandaag was het aan mijzelf. Ik wist dat ik het vandaag bol zou kunnen werken. Niet net als in de Ronde van Romandië ooit, waar ik in de laatste tijdrit de leiding verloor.'

De eindzege in de Italiaanse rittenkoers is een flinke opsteker voor de renner van Mitchelton-Scott. Over een paar weken staat hij aan de start in de Giro, maar hij wil nog niet te veel op de zaken vooruit lopen. Als hij gevraagd wordt naar zijn concurrenten in de jacht op roze, noemt hij niemand: 'Ik hoop mijn vorm gewoon vast te houden.'

Ganna: 'Thomas onze man in de Giro d'Italia'

Filippo Ganna wist op knappe wijze naar de zege te gaan in de slottijdrit van Tirreno-Adriatico. In het flashinterview na afloop van zijn overwinning liet hij weten erg trots ze zijn op de manier waarop hij tot deze prestatie wist te komen.

De Italiaan kroonde zich onlangs tot Italiaans kampioen in het tijdrijden, maar zal over twee weken mikken op een nieuwe trui. Hij laat voor de microfoon namelijk weten al uit te kijken naar het wereldkampioenschap tijdrijden. Ook de eerste tijdrit in de Giro d'Italia is een mogelijk doel voor hem: 'De tweede, midden in de Giro niet. Maar Geraint Thomas zal onze man blijven tijdens de wedstrijd. Misschien kunnen we nog wat energie sparen voor de tijdrit in Milaan.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws