Nederlandse WK-selecties: Van der Lijke vervangt vermoeide Gesink Algemeen nieuws

Nederlandse WK-selecties: Van der Lijke vervangt vermoeide Gesink

Door Wesley van Bavel 21 september 2020 | 09:40


De KNWU heeft maandagavond op de website de selecties voor het WK wielrennen bekend gemaakt. Zoals al eerder bekend was, ontbreekt Mathieu van der Poel. Tom Dumoulin is wel van de partij. 

Naast Dumoulin zijn van Jumbo-Visma ook Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn van de partij. Van Team Sunweb gaan Sam Oomen en Martijn Tusveld mee. Dylan van Baarle en Pieter Weening maken de selectie compleet. Dumoulin zal samen met Jos van Emden de tijdrit gaan rijden. Robert Gesink stond oorspronkelijk ook op de startlijst, maar hij komt vermoeid terug uit de Tour de France. Nick van der Lijke is zijn vervanger.

Bondscoach Koos Moerenhout betreurt het wegvallen van één van de kopmannen. 'We missen de geblesseerde Bauke Mollema, waarvan ik verwacht dat hij op dit parcours tot zijn recht zou komen. Samen met Dumoulin was hij kopman geweest. Tom zal nog wel als troef worden uitgespeeld, maar we kunnen met een open blik naar het parcours kijken. In de tijdrit rijden we met Dumoulin en Van Emden. Hoewel we nog wel een slag om de arm houden over de deelname van Dumoulin. Het hangt af van hoe hij de Tour de France zal verteren.'

Wegrit mannen:
Tom Dumoulin
Nick van der Lijke
Antwan Tolhoek
Pascal Eenkhoorn
Dylan van Baarle
Pieter Weening
Sam Oomen
Martijn Tusveld

Tijdrit mannen:
Tom Dumoulin
Jos van Emden

Selectie vrouwen ook bekend: Van der Breggen, van Vleuten én Vos 

De afvaardiging bij de vrouwen is er één van ongekende klasse. Met Anna van der Breggen en Marianne Vos zijn er twee topfavorieten voor de wereldtitel. Maar ook de rest van de selectie is beresterk: Chantal Van den Broek-Blaak, Amy Pieters, Demi Vollering, Ellen van Dijk en Floortje Mackaij. Van der Breggen en Van Dijk zullen ook deelnemen aan de tijdrit. Oorspronkelijk was er een belangrijke rol weggelegd voor Van Vleuten, maar daar is door haar val in de Giro Rosa een streep door gezet.

Bondscoach Loes Gunnewijk kijkt met vertrouwen uit naar de mondiale strijd: 'We hebben een brede en sterke selectie, waarmee we absoluut voor de hoofdprijs gaan. We willen het Wilhelmus ook nu laten klinken. Dat kunnen we bereiken door als team te rijden. Ook in de tijdrit zetten we in op de wereldtitel.' (Foto: Sirotti, 2018)

Wegrit vrouwen:
Anna van der Breggen
Marianne Vos
Chantal Van den Broek-Blaak
Amy Pieters
Demi Vollering
Ellen van Dijk
Floortje Mackaij

Tijdrit vrouwen:
Anna van der Breggen
Ellen van Dijk

(foto: Trek-Segafredo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws