Van der Poel kan Tour en Spelen combineren: 'Eén grote ontdekkingstocht' Algemeen nieuws

Van der Poel kan Tour en Spelen combineren: 'Eén grote ontdekkingstocht'

Door Bram van der Ploeg 16 september 2020 | 11:28


Adrie van der Poel denkt dat Mathieu van der Poel in 2021 de Tour de France en de Olympische Spelen kan combineren. In een Facebook live van Sporza vertelt hij dat Alpecin-Fenix zal proberen de twee evenementen te combineren, mocht de ploeg een wildcard krijgen voor de Tour.

'Als Matje volgend jaar de Tour gaat rijden, dan wordt dat één grote ontdekkingstocht', vertelt vader Van der Poel, die beaamt dat de Tour en de Spelen te combineren zijn. 'De Tour is een week naar voren geschoven in verband met de Spelen, dus in principe moet het mogelijk zijn. Het parcours van de Spelen is niet super technisch, dus als je daar met een topconditie naartoe gaat, is er veel mogelijk.'

Toch is het scenario van twee enorme evenementen niet ideaal. Van der Poel traint nu al jaren voor een gouden plak in Tokio, maar ook zijn Tourdebuut moet er nu toch weleens van gaan komen. 'Het is voor Mathieu een heel vervelend jaar. Voor hem zijn er misschien nog wel meer doelen weggevallen dan voor veel andere renners. Volgend jaar valt het allemaal samen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws