Vos na hattrick in Giro Rosa: 'Ploeg controleerde het geweldig' Algemeen nieuws

Vos na hattrick in Giro Rosa: 'Ploeg controleerde het geweldig'

Door Wilbert van der Velde 16 september 2020 | 21:00


Marianne Vos gaat in de Giro Rosa maar door met winnen. Woensdag won ze in de sprint alweer haar derde etappe. ‘Het is ongelofelijk’, laat ze na afloop weten aan de NOS.

Vos haar ploeg CCC-Liv deed de gehele etappe veel werk om vluchters terug te halen, zodat Vos uiteindelijk succesvol voor de overwinning mocht sprinten. ‘Het werk van de ploeg was wederom fantastisch. Andere ploegen probeerden wel wat tegenwicht te bieden, er waren in de finale ook nog veel aanvallen, maar de ploeg controleerde het uiteindelijk geweldig. De laatste drie kilometers waren wel wat hectisch, maar ik zat in een hele goede positie en maakte het af.’

In de finale van de etappe was het voor de vrouwen met veel haakse bochten en slecht wegdek nog behoorlijk gevaarlijk. ‘We zitten in een deel van Italië waar het wegdek niet al te best is. Gelukkig is iedereen daarvan op de hoogte en proberen we allemaal zo veilig mogelijk naar de finish te rijden. Je weet soms niet wat je te wachten staat, maar je moet het ermee doen’, aldus Vos. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws