Démare blij met meeste zeges dit seizoen, Gaviria revancheert zich Algemeen nieuws

Démare blij met meeste zeges dit seizoen, Gaviria revancheert zich

Door Wilbert van der Velde 16 september 2020 | 21:27


Naast de Tour de France stonden er woensdag nog verschillende andere wedstrijden op het programma, waaronder de Ronde van Luxemburg en de Giro della Toscane. In de Leiderstrui pakt de reacties van de winnaars mee. 

Démare: ‘Het is mijn tiende zege dit seizoen, fenomenaal’

Arnaud Démare stapelt sinds de hervatting van het wielerseizoen zege op zege en voert met de winst van de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg de lijst van meeste overwinningen aan. ‘Het is mijn tiende zege dit seizoen, fenomenaal. Het is ook een prachtig symbool dat ik nu de leider in de wereld ben qua overwinningen', vertelt de blije Franse sprinter op de ploegsite

Ondanks de feestvreugde bij Démare was hij ook boos over de gang van zaken in de Ronde van Luxemburg wat betreft de veiligheid. Zo staakten de renners in het eerste deel van de etappe vanwege voertuigen op het parcours. ‘Het was terecht dat we de wedstrijd hebben stilgelegd. In de bochten stonden nog voertuigen geparkeerd. Het was veel te gevaarlijk. Ik hoop maar dat de organisatoren actie ondernemen’, zo citeert onder andere de NOS.

Gaviria: 'Ik zag een kans om vroeg te gaan'

Fernando Gaviria won de massasprint in de Giro della Toscane, waar hij recent in de Tirreno-Adriatico nog tekort schoot. ‘In de Tirreno maakte ik een paar fouten’, aldus Gaviria op de ploegsite. ‘Ik ben echter goed hersteld sindsdien en vandaag deden we het als ploeg goed. Ik zat wat verder weg om buiten de stress te blijven en ik zag een kans om vroeg aan te gaan. Ik kon meteen een groot gat slaan en niemand kwam er meer overheen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws