Tankink kent geheim achter sterke Kuss: 'Hij bestelde altijd een McGangBang' Algemeen nieuws

Tankink kent geheim achter sterke Kuss: 'Hij bestelde altijd een McGangBang'

Door Bram van der Ploeg 19 september 2020 | 10:03


Bram Tankink geniet enorm van het rijden van Sepp Kuss in de Tour de France. De oud-renner zit vol met anekdotes en bij Vive le Vélo kon hij er daarom ook wel weer één over Kuss van stal halen. Het ging dit keer over de de Ronde van de Algarve en de McGangBang. 

Tankink reed in 2018 nog één jaar samen met Kuss, die toen net bij LottoNL-Jumbo was gekomen. Hij weet nog goed hoe de Amerikaan in de Ronde van de Algarve op kop moest gaan rijden, in de controle voor Dylan Groenewegen. Kuss haalde in zijn eentje de kopgroep terug, alvorens er een klimmetje opdoemde. 'Hij rijdt die klim op en hij rijdt verdomme de hele groep uit elkaar. We moesten in het oortje roepen dat hij rustiger moest rijden, want we moesten nog sprinten met Groenewegen. Dat was niet normaal.'

De brandstof voor zijn wonderbenen haalde Kuss in zijn tijd in Amerika bij de McDonalds, vertelt Tankink. 'Na de koers bestelde hij altijd een McGangBang. Hij kocht na de koers dus alle hamburgers, nam hij er alle broodjes af, legde hij die allemaal op elkaar, stopte hij het bovenste broodje er weer op en had hij een mega hamburger. Dat at hij dan op als herstelmaaltijd. Als ik hem dan nu zie rijden, moet ik altijd denken aan de McGangBang.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws