Laas wint spectaculaire vierde etappe in Slowakije, Steimle blijft leider Algemeen nieuws

Laas wint spectaculaire vierde etappe in Slowakije, Steimle blijft leider

Door Bram van der Ploeg 18 september 2020 | 15:50


Martin Laas heeft de derde etappe in de Ronde van Slowakije gewonnen. Het parcours had opnieuw genoeg hindernissen en dat zorgde voor sensatie onderweg. In de sprint was Laas al voor de tweede keer deze ronde sterkste.

Vanaf de start ging het hard in Slowakije. Het peloton reed al snel op een lint en al vroeg in de koers moest leider Steimle van de fiets met een lekke band. De volledige ploeg van Deceuninck-Quick-Step wachtte op hem, maar de rest van het peloton niet. De concurrentie trok hard door, waardoor Steimle met zijn ploegmaats na veertig kilometer koers op twee minuten reed. Klassementsconcurrent Nico Denz profiteerde, door bij de tussensprint één bonificatieseconde te pakken en zo virtueel de leiderstrui te pakken. 

Steimle keert terug, peloton komt tot rust

Na 65 kilometer scheurde ook de voorste groep weer in tweeën. Negentien man kwamen aan de kop, daarachter ontstond een eerste peloton op driekwart minuut. De groep met Steimle reed in een derde groep achter het peloton, maar ze kwamen geen steek dichterbij. Dat kwam mede omdat het eerste peloton gas bleef geven, waardoor de kopgroep van negentien nooit ver weg kwam.

Na pas 94 kilometer slaagde Deceuninck-Quick-Step erin om Steimle terug vooraan te brengen. Het was net na de tweede klim van de dag, beneden na een afdaling, dat de boel weer aansloot. Het peloton minderde meteen flink vaart, met alle hoofdrolspelers weer aan boord. De kopgroep van negentien, die al op pad was, zag de voorsprong daardoor groeien naar vijf minuten. 

Laatste vluchters ingerekend, wie wint de rit?

De tempolisering in het pak was niet voor lang, want in de laatste zeventig kilometer ging het tempo weer de lucht in, onder aanvoering van Deceuninck-Quick-Step en Team Sunweb. Op de derde en laatste gecategoriseerde klim van de dag knalde het peloton vervolgens weer uit elkaar. Dit keer was Steimle wel mee, de gelosten konden het vergeten voor deze dag. Ook de kopgroep had daar nog maar twee minuten voorsprong. 

Bij de vluchters bleven Andrea Pietrobon en Idar Andersen het langst vooruit, maar hun voorsprong was op twintig kilometer van de meet niet groot meer. Andersen bleef als laatste over, maar werd in de laatste tien kilometer ingerekend. Het werd sprinten geblazen, net als op de eerste twee dagen. Laas was net als in etappe 1a de sterkste. 

Uitslag etappe 3 Ronde van Slowakije

1. Martin Laas
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Klassement na etappe 3 Ronde van Slowakije

1. Jannik Steimle
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws