[Update] Zoetemelk is inmiddels weer thuis: 'Onmogelijk iedereen te bedanken' Algemeen nieuws

[Update] Zoetemelk is inmiddels weer thuis: 'Onmogelijk iedereen te bedanken'

Door Joëlle Smeets 30 september 2020 | 13:19


(21 september 2020) Joop Zoetemelk is zondagochtend gewond geraakt tijdens een fietstocht in Frankrijk. De oud-wielrenner werd daarbij aangereden door een auto en is per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Parijs. Dat meldt NOS-verslaggever Robbert de Rijk via Twitter.

Naar verluidt heeft de Nederlander bij zijn ongeluk beide armen en een been gebroken. Volgens familieleden van de voormalig Tour de France-winnaar is hij wel bij bewustzijn en 'goed aanspreekbaar'. Meer updates over zijn toestand zijn momenteel niet bekend.

Zoetemelk woont in de buurt van de plek van het ongeluk. 's Ochtends vroeg vertrok hij nog voor een ritje, zodat hij later op de dag thuis naar de slotetappe van de Tour de France kon kijken.

Update - 21 september 2020 (18.45 uur): Zoetemelk onderging operaties aan arm en been

De vrouw van Joop, Dany Zoetemelk, heeft in een reactie aan De Telegraaf een update gegeven over de toestand van haar man. 'Joop is zondag geopereerd aan een arm en een been. Er is in ieder geval geen orgaanschade, of een hoofdtrauma. Hij zal nog wel een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven. Naar omstandigheden maakt hij het wel goed', aldus Dany.

Update II - 27 september 2020 (21.25 uur): Zoetemelk mag maandag ziekenhuis verlaten

Joop Zoetemelk mag maandag het ziekenhuis verlaten. Dat meldt de NOS. De voormalig Tour de France-winnaar ligt al een week in een ziekenhuis in Parijs, nadat hij in de buurt van de Franse hoofdstad werd aangereden tijdens een fietstocht. Zoetemelk onderging daarna operaties aan een gebroken linkerarm en rechterhand. Hij is nu dus zodanig hersteld dat hij weer naar huis mag.

Update lll - 30 september 2020 (13:16 uur): Zoetemelk is inmiddels weer thuis

Joop Zoetemelk is inmiddels weer thuis in zijn woonplaats Germigny l’Évêque, meldt het AD. Hij heeft in totaal negen dagen in een Frans ziekenhuis gelegen na zijn val in Parijs. In een verklaring bedanken Zoetemelk en zijn vrouw iedereen die hem sterkte en een voorspoedig herstel hebben toegewenst. 'Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken, maar alle blijken van medeleven hebben me heel goed gedaan', meldt Zoetemelk. Verder geeft hij aan erg moe te zijn en ondervindt hij veel ongemak van de breuken en het letsel na de zware klap. (foto: Sirotti)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Ton
30 Sep 2020 om 18:42

wordt dus nog spannend of ie de Vuelta gaat halen

Unpaved
23 Sep 2020 om 10:57

niet in de tour, maar wel in de Midi Libre van 1974

Gazelle
22 Sep 2020 om 22:34

Het is toch absurd dat Joop naar mijn weten in alle deelnames aan de Tour nooit iets heeft gebroken en nu tijdens een toerritje op de fiets notabene in de buurt van zijn woning twee
armen en een been heeft gebroken!
Is er bekend of Joop onvoorzichtig is geweest of dat de betreffende automobilist(e)
schuld heeft gehad aan het ernstige ongeluk?

Reageer


Meer nieuws