Coach over herstelvermogen Pogacar: 'Hij bevindt zich op een ander niveau' Algemeen nieuws

Coach over herstelvermogen Pogacar: 'Hij bevindt zich op een ander niveau'

Door Lex Kersten 22 september 2020 | 19:15


Tadej Pogacar wist op fenomenale wijze de afsluitende tijdrit en daarmee de Tour de France 2020 te winnen. Diep in de derde week liet de renner van UAE Team Emirates alle renners van Jumbo-Visma ruim achter zich in de tijdrit richting La Planche des Belles Filles. Volgens zijn coach Íñigo San Millan komt dat voornamelijk door zijn uitstekende herstelvermogen.

San Millan ontwikkelde op zijn universiteit een platform waarmee hij onder andere de vermoeidheid en het herstel van renners kan meten. Sinds hij in 2019 met Pogacar samenwerkt, wist hij dat de Sloveen bijzondere waardes heeft, ook als je het vergelijkt met andere goede renners. 'Hij zit op een ander niveau. Daarom waren we vorig jaar ook niet bang om hem naar de Vuelta te sturen, want hij heeft een fantastisch herstelvermogen. In het laatste deel van een grote ronde maakt het veel uit hoe je herstelvermogen is en die is uitstekend bij Tadej', zo geeft hij aan bij Eurosport

Dat hij deze Tour de France zo goed zou zijn, had San Millan wel verwacht, al was het afwachten hoe goed zijn tegenstanders waren. 'In feite was hij in mei al zo fit als tijdens de afgelopen weken. Hij trapte destijds wattages op beklimmingen die vergelijkbaar zijn met wat we in de Tour wilden hebben. Ik moest hem zelfs vragen om een week rust te houden. Dat deed hij gelukkig.' Ondanks zijn goede herstelvermogen besluit de ploeg dat dit zijn enige grote ronde van het jaar is. Volgende week staat hij wel aan de start van het wereldkampioenschap, samen met landgenoot en nummer twee van de Tour, Primoz Roglic. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws