Urán springt in de bres voor Quintana: 'Denk niet dat er iets zal gebeuren' Algemeen nieuws

Urán springt in de bres voor Quintana: 'Denk niet dat er iets zal gebeuren'

Door Bram van der Ploeg 23 september 2020 | 09:46


Rigoberto Urán durft zijn hand wel in het vuur te steken voor de onschuld van Nairo Quintana, vertelt hij in gesprek met AS. De Colombiaan ziet lijdzaam toe hoe zijn landgenoot onderwerp van gesprek is geworden in een dopingonderzoek van de Franse gendarmerie. 

Volgens Urán is het niet voor het eerst dat autoriteiten een hotel binnen stormen, op zoek naar verboden middelen. 'In de Tour de France en in veel andere races zijn er veel controles en men controleert ons vaak, ook in onze huizen in Colombia. Ze hebben de autoriteit om binnen te komen en alles te doorzoeken, dat doen ze al jaren.'

Dit keer is Arkéa-Samsic de pineut. Een arts, die verbonden is aan de ploeg, en de fysiotherapeut van Quintana zaten tot woensdag nog in voorlopige hechtenis, maar zijn inmiddels vrijgelaten. Bij hen zijn allerlei gezondheidsmiddelen aangetroffen in hun hotelkamer tijdens de Tour. Urán vertrouwt erop dat Quintana er zelf niets mee te maken heeft. 'We wachten het af. Als vriend en landgenoot hoop ik dat er snel duidelijkheid is. Nairo is een geweldige renner en ik denk niet dat er iets zal gebeuren.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws