Pogacar zegt Tourdeelname 2021 nu al toe, dit jaar blik op klassiekers Algemeen nieuws

Pogacar zegt Tourdeelname 2021 nu al toe, dit jaar blik op klassiekers

Door Bram van der Ploeg 24 september 2020 | 13:05


Tadej Pogacar kan nog steeds niet geloven dat hij de Tour de France heeft gewonnen, zo vertelt hij aan Sporza. De jonge Sloveen moet zijn verrassende eindzege nog een plekje geven en ondertussen richt hij de blik al op de volgende koersen.

'Ik ga mijn Tour-titel volgend jaar natuurlijk verdedigen, maar er zijn nog mooie koersen: het WK bijvoorbeeld. En wie weet kan ik een klassiek monument winnen. En de Giro en Vuelta zijn ook mooie koersen', droomt Pogacar hardop. 'Ik probeer ook bescheiden te blijven. Dat is moeilijk met alle media en alles wat er gebeurt, maar de mensen rond mij helpen me om alles in perspectief te zien en de stress niet te hoog te laten oplopen.'

De man van UAE Team Emirates heeft ook alle tijd om zich op het fietsen te richten, want zijn Tourtitel vieren is met het coronavirus niet echt mogelijk. 'Het land wordt gek. Iedereen is dolgelukkig en is aan het feesten, maar zelf blijf ik in mijn flat in Monaco, tot alles meer ontspannen is. Door corona is het momenteel niet gepast om te vieren en daarbij komt dat mijn seizoen nog lang niet voorbij is. Ik moet geconcentreerd en fit blijven voor het WK en de Belgische klassiekers.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws