Thomas ambitieus voor WK-tijdrit: 'Ga voor het hoogst haalbare' Algemeen nieuws

Thomas ambitieus voor WK-tijdrit: 'Ga voor het hoogst haalbare'

Door Wilbert van der Velde 24 september 2020 | 20:32


Geraint Thomas wordt in aanloop naar het WK tijdrijden niet veel als favoriet genoemd, maar zou met een sterke dag een gevaarlijke outsider kunnen zijn. In de afsluitende tijdrit in de Tirreno-Adriatico toonde hij al goede vorm met een vierde plaats vlak achter de huidige wereldkampioen Rohan Dennis.

Die prestatie viel op, want het was op een vlak parcours, wat voor de klassementsrenner van INEOS Grenadiers niet ideaal is. Ook in Imola vindt Thomas een nagenoeg vlakke tijdrit. ‘Het parcours is prima, maar het had van mij wat zwaarder gemogen’, zo citeert Cyclingweekly. ‘Het mag duidelijk zijn dat ik alles zal geven om het hoogst haalbare resultaat te behalen.’

Het WK tijdrijden is ook een ideale laatste test voor Thomas richting de Giro d’Italia, waar in tegenstelling tot de Tour de France meerdere tijdritten op het programma staan. Bovendien is het de discipline waar Thomas een groot verschil kan maken met zijn concurrenten. ‘Ook als ik niet de Giro zou rijden, had ik meegedaan aan het WK tijdrijden, maar het is waar dat de drie tijdritten van de Giro het nog belangrijker maken.’ (Foto: Sirotti)

Doe NU mee aan onze Giro d'Italia-pool bij Poules.com en win mooie prijzen!

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws