Van Emden acht top-10 mogelijk in WK-tijdrit: 'Als het goed gaat' Algemeen nieuws

Van Emden acht top-10 mogelijk in WK-tijdrit: 'Als het goed gaat'

Door Wilbert van der Velde 25 september 2020 | 10:57


Jos van Emden is naast Tom Dumoulin de tweede Nederlander die vrijdag deelneemt aan het WK tijdrijden. In gesprek met de NOS blikt de Nederlands kampioen tijdrijden vooruit. 

Het parcours van de tijdrit in Imola in nagenoeg vlak en kent weinig bochten. Bovendien is de afstand met 31 kilometer niet te lang. Kortom, de WK-tijdrit lijkt ideaal voor Van Emden, die in 2017 een vergelijkbare tijdrit wist te winnen in de Giro d’Italia. ‘Het is wel een parcours dat ik leuk vind om te doen’, drukt Van Emden zich voorzichtig uit. Ook over het mogelijke resultaat blijft hij behoudend. ‘In Qatar (2016, red.) werd ik achtste en ik denk dat het niveau in het tijdrijden sindsdien een stuk hoger is en daarnaast kunnen de mannen uit de Tour waarschijnlijk een trapje meer doen.’

Van Emden bereidde zich voor in de Tirreno-Adriatico, waar hij in de afsluitende tijdrit tegenviel. ‘Ja dat was een tegenvaller. De laatste drie jaar werd ik daar tweede, tweede en derde. Ik had me er daarom echt op gericht en ging voor de winst. Alles minder was niet goed.’ Uiteindelijk werd hij zevende en dat viel hem nog mee. ‘Dat verbaasde me, want ik reed echt geen goede tijdrit. Dus ja, ik loop momenteel niet over van het zelfvertrouwen, maar tijdens de verkenning voelde het goed en het parcours is mooi. Verder heb ik niks te verliezen en start ik lekker vroeg. De mannen uit de Tour mogen het lekker laten zien en misschien kan ik een mooie uitslag rijden’, besluit Van Emden. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws