Van Aert teleurgesteld met zilver: 'Ik had superbenen, maar er was één beter' Algemeen nieuws

Van Aert teleurgesteld met zilver: 'Ik had superbenen, maar er was één beter'

Door Wilbert van der Velde 27 september 2020 | 17:18


Wout van Aert was voorafgaand aan het WK één van de grote favorieten voor de wereldtitel en het leek er lange tijd op dat hij die favorietenrol kon waarmaken. Julian Alaphilippe bleek op de laatste klim echter de allersterkste. 'Ik kon gewoon niet mee toen Julian demarreerde', is Van Aert na afloop eerlijk.

'Ik heb mezelf niets te verwijten en de ploeg ook niet', vertelt Van Aert in gesprek met Sporza. 'We hebben gedaan wat we wilden doen en hebben denk ik fantastisch gereden. Ik ben uiteraard teleurgesteld. De tweede plaats is pijnlijk. Ik had superbenen, maar er was net als vrijdag één beter. Twee zilveren medailles komen hard aan', aldus de kopman van de Belgen.

Nadat Alaphilippe was weggereden probeerden de vijf achtervolgers, waaronder Van Aert, de kloof te dichten. De samenwerking leek niet geweldig, maar daar denkt Van Aert anders over. 'We hebben volle bak rondgedraaid. Ik denkt dat Julian gewoon het voordeel had van het gaatje te slaan en dat hij de sterkste was. Eigenlijk kwam er pas in de laatste twee kilometers een beetje vertraging bij ons in. We zaten allemaal op onze limiet.'

Van Aert over Roglic: 'Heeft alles gedaan wat hij kon'

Hoewel het WK in landenteams wordt verreden, spelen ploegbelangen altijd een rol. Zo zat Primoz Roglic (ploeggenoot Van Aert bij Jumbo-Visma) in dezelfde groep als Van Aert, maar leek de Sloveen weinig werk te doen voor de Belg. 'Hij heeft alles gedaan wat hij kon. Hij zat ook gewoon op de limiet. Ik ben zeker op niemand kwaad. Julian had gewoon superbenen en kon als enige een kloofje slaan', besluit de nummer twee van het WK. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws