België na ijzersterke WK-wegrit: 'Hebben de perfecte koers gereden' Algemeen nieuws

België na ijzersterke WK-wegrit: 'Hebben de perfecte koers gereden'

Door Wilbert van der Velde 27 september 2020 | 19:28


Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot ontpopten zich tot ijzersterke knechten van Wout van Aert tijdens het WK wielrennen. Waar Benoot met name in de achtervolging op Tadej Pogacar sterk werk deed, zette Van Avermaet zijn kopman goed af bij de laatste klim. Het leverde echter niet de gehoopte wereldtitel op. 

De beste heeft gewonnen’, zegt Benoot in gesprek met Sporza. ‘Wout zei tegen mij dat toen (Julian, red.) Alaphilippe ging, hij niet meekon. ‘De Belgen namen onderweg veel verantwoordelijkheid en droegen de koers. ‘Ik denk dat we een perfecte koers hebben gereden. We waren heel de koers vooraan en met twee ronden te gaan  namen we de koers in handen. Het is spijtig als je dan uiteindelijk zo dichtbij komt.’

Ook Van Avermaet is trots op het ploegwerk en op de kopman Van Aert. ‘De ploeg en ook Wout hebben heel goed gereden. We speelden de kaart van Wout, maar we zijn gebotst op iemand die net wat sterker is. Dat is geen schande. Tweede is ook een mooie plaats, maar voor Wout is het natuurlijk heel zuur. We hebben gedaan wat we moesten en verder valt er niet veel over te zeggen’, aldus Van Avermaet.

Bondscoach Verbrugghe: 'We botsten op een Alaphilippe die super was'

Hoewel ook de Bondscoach Rik Verbrugghe zeer te spreken was over het rijden van de Belgische ploeg, overheerst er toch teleurstelling. ‘Zeker als je ziet hoe gemakkelijk Wout van Aert de sprint voor de tweede plaats nog wint.’ Desalniettemin was er één man duidelijk de sterkste en dat was Alaphilippe. ‘We botsten inderdaad op een Alaphilippe die super was, net als Ganna in de tijdrit. Twee keer zilver, dat is zuur. Maar het zijn twee mooie prestaties’, besluit Verbrugghe. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws