Van der Poel gemotiveerd om te oogsten: 'Ik ben nu wel honderd procent' Algemeen nieuws

Van der Poel gemotiveerd om te oogsten: 'Ik ben nu wel honderd procent'

Door Wesley van Bavel 28 september 2020 | 19:35


Mathieu van der Poel was voor velen de grote afwezige tijdens het afgelopen WK wielrennen in Italië. Hij maakte de keuze de strijd om de regenboogtrui links te laten liggen en voor het eerst te starten in de BinckBank Tour. Aan Het Nieuwsblad legt hij die beslissing uit.

Ondanks een ereplaats in de zeer selectieve Ronde van Lombardije was Van der Poel er niet van overtuigd op het parcours in Imola met de besten mee te kunnen. 'Ik denk dat het een goede beslissing was om niet naar het WK te gaan. Ik was niet met de besten boven gekomen. Dus was het de juiste beslissing. Het is altijd moeilijk om het WK niet te rijden, maar nu kon ik trainen zoals ik wilde. Ik denk dat ik nu wel honderd procent ben. Hiervoor was ik niet goed genoeg', vertelt de alleskunner.

De Nederlands kampioen wielrennen staat dus wel aan de start van de BinckBank Tour en dat is niet zonder ambitie. 'Als ik een goede tijdrit kan rijden, kan ik meedoen voor het eindklassement. Het weer kan een rol spelen, maar die tijdrit zal wel doorslaggevend zijn. Ik ben dus verplicht een goede chrono te rijden. Na de Tirreno-Adriatico ben ik op trainingskamp naar Livigno gegaan. Daar had ik mijn tijdritfiets mee. In de Tirreno reed ik mijn eerste tijdrit in een lange tijd. Dat ging toen niet zo vlot. Nu voelde ik me wel goed op de training, ik hoop dat dit zich vertaalt.'

Van der Poel duikt ook weer het veld in

Verder weet Het Nieuwsblad ook te melden dat Van der Poel zijn entree in het veld zal maken in het weekend van 12 en 13 december. Het is nog onduidelijk welke wedstrijd dat gaat zijn. Na het wegseizoen lijkt hij dus een rustpauze in te lassen. Hierdoor kan hij opnieuw geen rol van betekenis spelen in de regelmatigheidsklassementen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws