[Update] Organisatie Binckbank Tour vraagt mensen thuis te blijven Algemeen nieuws

[Update] Organisatie Binckbank Tour vraagt mensen thuis te blijven

Door Wesley van Bavel 28 september 2020 | 21:00


Er is nog altijd geen uitsluiting over de doorgang van de Amstel Gold Race op 10 oktober. Wel is het door de nieuwe maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus duidelijk geworden dat alle sportwedstrijden de komende drie weken zonder publiek gaan plaatsvinden, dat vertelt minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie over die nieuwe maatregelen.

Eerder vertelde de directeur van de Amstel Gold Race Roy Packbier al dat de beslissing over de doorgang van de wedstrijd al was uitgesteld. 'Door de huidige situatie met Covid-19 is de besluitvorming rondom de vergunningverlening van de Amstel Gold Race 2020 complexer dan voorheen', legde Packbier uit. Het is niet duidelijk of de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus een negatief effect hebben op de mogelijke vergunningverlening aan de Amstel Gold Race. Wel is dus bekend dat bij doorgang van de Nederlandse klassieker dat altijd zonder publiek is.

Voor de Binckbank Tour geldt ook dat toeschouwers bij het evenement niet welkom zijn. Deze wedstrijd gaat op 29 september van start in België, maar doet later in de ronde ook Nederland aan. Het is nog niet bekend hoe de organisatie wil voorkomen dat er mensen langs de kant van de weg gaan staan. Voorlopig gaat de wedstrijd wel door. 

Update - 28 september 2020 (21.05 uur): Organisatie BinckBank Tour wil publiek voor de TV hebben

Gert van Goolen van Golazo, de organisatie van de Binckbank Tour, roept mensen op om de koers vooral thuis te volgen voor de tv, zo meldt het AD. 'In een gebied van 150 meter bij de start en aankomst is het publiek niet welkom. We raden de wielerfans aan om niet naar de koers te komen kijken. Alle ritten zijn live op tv te bekijken. We vragen iedereen daar de wedstrijd te volgen.'

Omdat wielrennen plaatsvindt op de openbare weg, is niet alles even helemaal duidelijk. 'Als de koers door je straat komt, kun je natuurlijk buiten gaan staan, mits je afstand bewaart en een mondkapje draagt. We raden het desondanks af en dat gaan we in Nederland nog duidelijker communiceren', aldus van Goolen (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws