Philipsen blij met overwinning: 'Je moet geluk hebben en het juiste gat vinden' Algemeen nieuws

Philipsen blij met overwinning: 'Je moet geluk hebben en het juiste gat vinden'

Door Lex Kersten 29 september 2020 | 17:56


Jasper Philipsen won de massasprint in de eerste etappe van de Binckbank Tour. Na afloop vertelde hij in het Flashinterview de goede keuzes te hebben gemaakt op het eind.

De 22-jarige Belg pakte met zijn overwinning de tweede etappe van het seizoen, nadat hij eerder de derde etappe in de Tour du Limousin wist te winnen. In de sprint lukte het hem dit keer om in de laatste meters Pascal Ackermann en Mads Pedersen voorbij te rijden. Hij sprak na de etappe van een hectisch einde: 'Het was heel de dag rustig, waardoor iedereen frisse benen had. Door de natte wegen was het gevaarlijk en dan moet je een beetje geluk hebben en het juiste gaatje vinden.'

Op vier kilometer van de meet kreeg hij de grote valpartij mee, maar kon hij zelf gelukkig doorrijden. 'Alles werd op een lint getrokken en ik dacht niet dat ik mee ging doen in de finale. Uiteindelijk heb ik het wiel van Tim Merlier gekozen, die goed naar voren werd gebracht door Alpecin-Fenix.' Merlier eindigde uiteindelijk als tiende, achter zijn ploeggenoot Mathieu van der Poel. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws