[Update] Van Avermaet blijft ondanks breuken hopen op klassiekers Algemeen nieuws

[Update] Van Avermaet blijft ondanks breuken hopen op klassiekers

Door Jannick van der Hooft 05 oktober 2020 | 08:41


(4 oktober 2020) Greg Van Avermaet en Adam Yates zijn in Luik-Bastenaken-Luik zwaar ten val gekomen. Beide renners konden daarna hun weg niet meer vervolgen. Van Avermaet is volgens Sporza naar het ziekenhuis afgevoerd met mogelijk een breuk in zijn schouder.

De valpartij werd mede veroorzaakt door een verkeerspaal, waar geen signaalgever stond om de renners te waarschuwen. Jay McCarthy knalde daar vol op. Bij het uitwijken kwamen Van Avermaet en Yates vervolgens hard ten val. In tegenstelling tot hen kon McCarthy wel verder met de koers. 

Update - 4 oktober 2020 (18.43 uur): Van Avermaet loopt meerdere breuken op

Greg Van Avermaet heeft flinke schade overgehouden aan zijn crash in Luik-Bastenaken-Luik, meldt Sporza. De Belgische kopman heeft drie gebroken ribben en een gebroken ruggenwervel opgelopen en heeft verder schade aan de ligamenten in de schouder. Het is een pijnlijke conclusie, nadat de ploegleiding bij CCC eerst nog hoopte op deelname aan de klassiekers in oktober. Dat lijkt in eerste instantie uitgesloten. 

Ook Adam Yates lag bij de crash met Van Avermaet en gaf op. Over het leed van de Brit van Mitchelton-Scott kwam in de avond duidelijkheid. Zijn ploeg meldde dat de Brit er zonder breuken vanaf is gekomen, maar wel even nodig heeft om te herstellen van de impact van de val. Ook is er opheldering over Michael Valgren, die ook afstapte. De Deen van NTT Pro Cycling had veel pijn, maar liep geen serieuze blessures op bij de crash.

Update 5 oktober 2020 (08.40 uur): Van Avermaet houdt hoop voor klassiekers

Greg Van Avermaet heeft ondanks zijn blessures nog de hoop mee te kunnen doen aan de klassiekers eind oktober. Dat vertelt Valerio Piva, ploegleider bij CCC Team, aan Het Laatste Nieuws.

Van Avermaet liep bij zijn val in Luik-Bastenaken-Luik meerdere breuken op, maar dat weerhoudt hem er niet van strijdvaardig te blijven. 'Greg blijft hopen', zo spreekt Piva uit. 'Als hij blijft hopen, wil ik hem dat niet afpakken. Dan ben ik de eerste die met hem meehoopt.' Toch weet ook de ploegleider dat het een zeer moeilijk verhaal wordt met de Ronde van Vlaanderen al gepland op 18 oktober: 'Hij wil, maar er is een verschil tussen willen en kunnen.'(Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Wout paraat
4 Oct 2020 om 19:12

Greg,als je een klassieker wil winnen,moet je zorgen dat alleen Mathieu vd Poel achter je blijft,verder niemand.

Reageer


Meer nieuws