Boasson Hagen geïnteresseerd in terugkeer bij INEOS, sprak al met Brailsford Algemeen nieuws

Boasson Hagen geïnteresseerd in terugkeer bij INEOS, sprak al met Brailsford

Door Jannick van der Hooft 05 oktober 2020 | 14:01


Edvald Boasson Hagen heeft gesprekken gevoerd met Dave Brailsford, teambaas van INEOS Grenadiers, mogelijk over een rentree bij de Britse formatie. Dat meldt het Noorse TV2 maandagmiddag.

Het medium deed naar aanleiding van geruchten rond Boasson Hagen navraag bij de Britse ploeg, waarna ploegleider Gabriel Rasch de gesprekken bevestigde. 'Tijdens de Tour de France hebben ze met elkaar gesproken', zo legt hij uit. Rasch kon echter niet vertellen of een transfer aanstaande was. Onlangs maakte de Britse ploeg nog vier andere aanwinsten bekend.

Hagen staat open voor terugkeer: 'Ken het team goed'

Boasson Hagen is sinds kort vrij om te kijken naar vacatures bij andere ploegen. Zijn huidige werkgever, NTT Pro Cycling, verkeert in financiële problemen en dus mogen renners op zoek naar een nieuw onderkomen. Boasson Hagen vertelde aan TV2 open te staan voor INEOS, aangezien hij eerder al jaren uitkwam voor diens voorloper Team Sky: 'Ik ken het team goed en heb nog een goede band met renners en stafleden. Ik heb daar een mooie tijd beleefd, dus het zou leuk zijn als ik er terug kon keren.'

Boasson Hagen stond in zijn tijd bij Team Sky bekend als één van de grootste talenten uit de wielersport, maar moest bij het team vaak knechten voor anderen. 'Ik heb er een goede tijd beleefd', zo legt de renner uit over zijn tijd daar. 'Sommige mensen vinden dat ik daar ben gestagneerd, maar daar ben ik het niet mee eens. Op veel verschillende vlakken heb ik mezelf ontwikkeld. Maar nogmaals: er zit nog een hoop tussen het voeren van een gesprek en het moment dat er echt iets gebeurt.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws