Evenepoel ontsnapt: 'Had dood kunnen bloeden of in rolstoel kunnen zitten' Algemeen nieuws

Evenepoel ontsnapt: 'Had dood kunnen bloeden of in rolstoel kunnen zitten'

Door Bram van der Ploeg 07 oktober 2020 | 09:18


Remco Evenepoel komt door een val in de Ronde van Lombardije de rest van het wielerseizoen niet meer in actie, maar de Belg is naar eigen zeggen ontsnapt aan nog veel meer leed. Bij zijn crash in een ravijn was de schade bijna veel en veel groter geweest. 

'Het scheelde maar een nagelbreedte of ik had mijn leven in een rolstoel moeten doorbrengen', zo citeert Het Nieuwsblad uit de VTM-documentaire 'Ik ben Remco', die dinsdagavond op de Belgische tv te zien was. Evenepoel brak zijn bekken bij de crash in een afdaling, maar: 'Ik heb nog veel geluk gehad.'

Evenepoel: 'Breuk zat op millimeter van mijn zenuw'

Volgens Evenepoel waren er twee levensgevaarlijke blessures aan de hand. 'Ten eerste heb ik een gesprongen adertje gehad in mijn lies, wat ze gelukkig direct hebben kunnen opereren. Als ze dat niet gezien zouden hebben op de scan, was ik in mijn been gewoon doodgebloed. Het tweede is iets wat niemand eigenlijk weet behalve de dokters: de breuk zat op één millimeter van mijn zenuw. Als die geraakt zou zijn geweest, had ik de rest van mijn leven in een rolstoel moeten doorbrengen.'

Dat Evenepoel een paar maanden koers mist, lijkt hem daarom niet echt te deren. Hij wil sterker terugkomen en stapte recent voor het eerst weer buiten op zijn fiets. Eind september gaf hij al aan dat hij pijnvrij was en de eerste stappen kon zetten bij de fysio. (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Wout paraat
7 Oct 2020 om 19:38

Als, als ,als,als de as breekt valt de kar.hij zit weer op de fiets zie het positieve,goede renner maar zoekt te vaak naar de schijnwerpers,in België word hij al in de watten gelegd,maar al bij al viel het gelukkig nog al mee.

Reageer


Meer nieuws