Lefevere maakt 'stomme Hollanders' met grond gelijk na kritiek op Alaphilippe Algemeen nieuws

Lefevere maakt 'stomme Hollanders' met grond gelijk na kritiek op Alaphilippe

Door Bram van der Ploeg 09 oktober 2020 | 08:20


Patrick Lefevere heeft het in de media opgenomen voor Julian Alaphilippe, die afgelopen zondag de boeman werd in Luik-Bastenaken-Luik. Door een zwieper in de sprint werd hij teruggezet naar plek vijf en verpestte hij het feestje voor Marc Hirschi en Tadej Pogacar. Na afloop kwam er kritiek op de zwiep, die ook voor grotere schade had kunnen zorgen.

Volgens Lefevere begon Alaphilippe veel te vroeg aan de sprint. 'Hij heeft naar links gestuurd, iets te veel, en zo heeft hij de fiets van Hirschi geraakt', zo analyseert hij in Het Laatste Nieuws. Volgens de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step deed Alaphilippe in de finale sowieso alles verkeerd. 'Het was tegenwind en hij kwam veel te vroeg op kop. Hij wilde per se winnen. Terwijl hij niet moést winnen, hij is namelijk de nieuwe wereldkampioen. In dat groepje zaten andere renners die veel harder wilden winnen dan Julian. Toch deed hij het grote werk.'

Reden voor de enorme kritiek na afloop van Luik-Bastenaken-Luik vindt Lefevere dat niet. 'We gaan toch niet zoals enkele stomme Hollanders de vergelijking maken met wat Dylan Groenewegen in Polen met Fabio Jakobsen heeft gedaan?', haalt hij uit. 'Zo’n beweging zoals Sagan in de Tour was het ook niet. Sagan heeft zijn hoofd gebruikt tegen Wout van Aert, dat heeft Alaphilippe niet gedaan. We hebben de diskwalificatie van Julian aanvaard, dat zegt alles. We gaan nu ook niet beginnen met Alaphilippe een slechte reputatie toe te schrijven. We mogen blij zijn dat we zo’n renner hebben in het peloton.' (foto: Sirotti)

Lees 11 Reacties

Tags:

Reacties

Mc
10 Oct 2020 om 19:59

Ach ja die Lefevere, als het om een eigen renner gaat dan praat ie altijd heel mooi, maar een renner van een andere ploeg? Dat zijn de boosdoeners

anne
10 Oct 2020 om 16:11

Misschien is het beter dat meneer Levefre die ene hersencel die hij nog heeft, eens iets beter laat werken ipv zijn mond. Want daar komt de laatste tijd niets zinnigs meer uit!

Nederlandse Fan ook van Belgische wielrenners
8 Oct 2020 om 21:29

Die Lefevere brengt het wielrennen continue in diskrediet. Ik snap niet dat onze Belgische wielervrienden hem nog aan het woord laten. Veel Nederlanders kijken altijd naar de Belgische wieleruitzendingen, maar dat gaat door hem snel voorbij. Dan maar naar Eurosport kijken en de reclame voor lief nemen.

Snarf 1953
8 Oct 2020 om 21:21

Mooie afleider van Levèvre naar de buitenwereld. Het siert hem zijn wereldkampioen niet openlijk af te vallen. Ik vermoed, dat hij Julian onder vier ogen "vaderlijk" heeft toegesproken.

Piwo
8 Oct 2020 om 13:09

Die gast Lefevere moet eens stoppen met het opstoken van de media en terug grijpen op het incident in Polen. Accepteer de bestraffing voor de kwak en weer door.

Pietfrancoise
8 Oct 2020 om 09:31

Iedereen wil winnen en aan 80km/h is een fout snel gemaakt. Het zijn ook maar mensen ,toch hoed af voor de nederlandse en belgische ploegen die het wielerseizoen kleuren

roberto1951
8 Oct 2020 om 09:20

Hij is een renner die volgens meerdere mensen niet in het peloton hoort maar moet worden opgenomen ( hij is niet helemaal bij z,n hoofd)

ING
8 Oct 2020 om 09:15

Ach meneer matig uw toon toch. Help mee om een oplossing voor dit probleem te vinden. De renners van nu zijn sneller dan u en als er geen oplossing komt voor de eindsprint zullen er steeds weer accidenten plaats vinden met minder goede en heel slechte afloop.

Robertw
8 Oct 2020 om 06:25

Waar was hij met zijn reactie toen een een van zijn renners in de tour tijdens rit met een vreemde stuurbeweging een andere renner liet vallen en die de tour moest opgeven? Belgische blaaskaak

Wout paraat
7 Oct 2020 om 19:33

Van eigen kinderen nooit geen kwaad bewust.

BM
7 Oct 2020 om 12:32

Hoe je het ook wendt of keert Patrick, Allaphillipe is een zeer zenuwachtige renner die met zijn vele omkijken en bruuske bewegingen in finales zijn tegenstanders ongewild in gevaar brengt. Waarschijnlijk zie je dat vanuit jouw perspectief zoals gewoonlijk toch weer anders.

Reageer


Meer nieuws