Van der Poel schuldbewust: 'Ik ga hier niet van slapen vannacht' Algemeen nieuws

Van der Poel schuldbewust: 'Ik ga hier niet van slapen vannacht'

Door Wilbert van der Velde 07 oktober 2020 | 17:46


Mathieu van der Poel maakte samen met Julian Alaphilippe het meeste spektakel tijdens de Brabantse Pijl, maar wachtte in de sprint te lang, waardoor hij de winst aan de wereldkampioen moest laten. ‘Ik ga niet slapen vannacht. Daar ben ik zeker van’, aldus een zeer teleurgestelde Van der Poel in het flashinterview.

‘Ik maak zo’n fout normaal nooit’, gaat Van der Poel verder. ‘Toen Alaphilippe voorbij kwam, wist ik al dat ik te lang had gewacht. Ik zat half te freewheelen tussen de twee, maar dat is mijn eigen domme fout.’ De Nederlander werd verrast door Cosnefroy, die de sprint vroeg aan ging. ‘Ik had niet verwacht dat iemand voor de laatste bocht zou gaan. Ik was van plan wat hij deed, dicht tegen de hekken aan sprinten, want dan moest de rest door de wind komen. Dat het niet lukte, was nog geen probleem, maar ik kan me voor mijn kop slaan om niet aan te gaan op dat moment. Normaal maak ik niet zo’n fout en ik ben echt heel teleurgesteld in mijzelf’, is Van der Poel kritisch.

Hoewel Van der Poel een goede sprinter is, voelde hij zich vooraf niet zeker tegen Alaphilippe en Cosnefroy. ‘Zegezeker voelde ik mij niet. Ik had de sprint hier vorig jaar ook gereden, dus ik wist hoe het moest en had vertrouwen dat ik er dichtbij zou zijn. Maar om het zo te verkloten, kan ik mijzelf niet vergeven.’ (Foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Wout paraat
7 Oct 2020 om 19:43

Fouten mag men maken,en geloof maar dat hij ervan geleerd heeft.en morgenvroeg zal hij alweer aan komende zondag gaan denken,wij zullen voor je duimen.

Poelwinst
7 Oct 2020 om 19:26

Zeldzame fout van Mathieu en daar ben je als tegenstander echt niet blij om want hij gaat dat zo snel mogelijk rechtzetten in de komende wedstrijden.

Reageer


Meer nieuws