Brailsford luidt de noodklok bij INEOS: 'Andere teams zijn ons gepasseerd' Algemeen nieuws

Brailsford luidt de noodklok bij INEOS: 'Andere teams zijn ons gepasseerd'

Door Joëlle Smeets 08 oktober 2020 | 09:25


INEOS Grenadiers is goed op weg in de Giro d'Italia met twee ritoverwinningen, maar ploegbaas Dave Brailsford luidt in Het Nieuwsblad toch wel degelijk de noodklok. Na de mislukte Tour zijn de ritoverwinningen van Filippo Ganna slechts een pleister op de wond.

Ondanks dat het team te maken had met pure pech door het uitvallen van Geraint Thomas, beseft Brailsford dat het anders moet. Hij kijkt hierbij niet alleen naar de Tour en de Giro. 'Als je een manier hebt gevonden om te winnen, dan blijf je bij die manier. Gevolg: we zijn met ons hoofd naar beneden blijven verder werken en hadden niet in de gaten dat andere teams ons overvleugelden.'

Brailsford geeft aan dat INEOS Grenadiers zich moet blijven heruitvinden en moet gaan nadenken over de strategie van de komende vijf jaar. 'Waar moeten we verbeteren? We kunnen het ons niet permitteren om te blijven werken zoals we bezig waren. We zijn op het punt gekomen dat we moeten toegeven dat andere teams ons gepasseerd zijn en dat het tijd is voor een andere aanpak.' (foto: INEOS 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Wout paraat
8 Oct 2020 om 18:43

Misschien eens een paar renners crossen op hoger niveau laten rijden,goed voor de inhoud.

Reageer


Meer nieuws