[Update] Bevestiging van gemotiveerde Bernal: 'Ik koers dit jaar niet meer' Algemeen nieuws

[Update] Bevestiging van gemotiveerde Bernal: 'Ik koers dit jaar niet meer'

Door Tom van der Salm 10 oktober 2020 | 18:37


(8 oktober 2020) Egan Bernal zal dit jaar niet meer in actie komen, meldt CyclingnewsHij gebruikt de rest van het jaar om te kunnen herstellen en zich voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen. Chris Froome en Richard Carapaz voeren INEOS Grenadiers aan tijdens de Vuelta.

Ondanks de geruchten zal Bernal dus niet deelnemen aan de Vuelta, die verreden wordt van 20 oktober tot 8 november. Dat betekent dat INEOS Grenadiers tijdens de Vuelta aangevoerd wordt door Froome en Carapaz. Volgens het bericht strijden ook Andrey Amador, Sergio Henao en Ivan Sosa om een plekje in het team. 

De Tour de France was voor Bernal dus de laatste race van dit jaar. De 23-jarige renner startte afgelopen Tour als titerverdediger, maar was genoodzaakt om op te geven vanwege een rugblessure die hij in de voorbereiding van de Tour opliep. Bernal geeft er de voorkeur aan om zich optimaal voor te bereiden op het komende wielerseizoen, in plaats van nog een grote ronde te rijden.

INEOS Grenadiers gaat nog steeds voor een eindoverwinning in een grote ronde. Froome en Carapaz zijn dus de mannen die daarvoor moeten gaan zorgen. Voor Froome is dit de laatste grote ronde in het shirt van Team INEOS Grenadiers. Na dit seizoen vertrekt de Brit naar Israel Start-Up Nation. 

Update - 10 oktober 2020 (18.37 uur): Einde seizoen Bernal: 'Je leert meer van slechte momenten dan goede'

Egan Bernal heeft via Instagram bevestigd dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. De Colombiaan van INEOS Grenadiers wil alle tijd hebben om in topvorm terug te keren. 'Ik moet de moeilijke tijden accepteren, maar het heeft ervoor gezorgd dat ik meer motivatie heb dan ooit. Je leert meer van de slechte momenten dan goede. Ik zal terugkomen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws