Lefevere treurt: 'Toeschouwersstroom Parijs-Roubaix makkelijk te controleren' Algemeen nieuws

Lefevere treurt: 'Toeschouwersstroom Parijs-Roubaix makkelijk te controleren'

Door Ward Hilhorst 10 oktober 2020 | 08:29


Patrick Lefevere was bijzonder blij dat de Tour de France verreden kon worden, ook gezien de financiële impact die die ronde op het peloton heeft. In zijn column in Het Nieuwsblad slikt hij even, nu voor Parijs-Roubaix niet hetzelfde geldt.

Natuurlijk staan er elk jaar drie renners van Deceuninck-Quick-Step bij de tien favorieten voor de wedstrijd, dus dat is één ding. Maar Lefevere vraagt zich ook af of afgelasting zin heeft. 'Ik sta niet buiten de realiteit. 20.000 besmettingen op één dag in Frankrijk, dan is er een probleem. Maar ligt dat werkelijk bij het wielrennen? En werkelijk bij Parijs-Roubaix? Wie ’s ochtends naar de start gaat, weet dat er in Compiègne bij goed weer maximaal 300 man is. En elk jaar dezelfde bovendien. Je kan ze bij wijze van spreken persoonlijk vragen om dit jaar eens niet te komen.'

Conclusie: als je ergens de toeschouwers kan controleren, is het volgens Lefevere bij deze wedstrijd. 'Je sluit het bos af, je sluit Carrefour de l’Arbre af en je bent al een heel eind verder. Overal lees je dat het gevaar op besmetting buiten minimaal is, dat kan het probleem ook al niet zijn. Dat is wat mij frustreert: het is allemaal willekeur, een vertaling van het politieke klimaat.' (Foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

19.8
10 Oct 2020 om 11:06

Het vervelende is dat mensen het voor zichzelf verpesten.
Bij Luik-Bastenaken-Luik zag je het laatst ook: zo'n 30% van de toeschouwers droegen hun mondmasker op de kin (of helemaal niet), bovendien stonden de mensen veel te dicht op elkaar, de politiek ziet dit ook he!

Poelwinst
10 Oct 2020 om 10:46

In Nederland is de Amstel Gold Race ook alleen maar om de beeldvorming afgelast. Omdat het in de stadions van het voetbal niet helemaal goed is gegaan durft de politiek geen onderscheid te maken en wordt alles over één kam geschoren.

Reageer


Meer nieuws