[Update] Quintana geopereerd aan beide knieën; blik desondanks op 2021 Algemeen nieuws

[Update] Quintana geopereerd aan beide knieën; blik desondanks op 2021

Door Bram van der Ploeg 22 oktober 2020 | 09:47


(15 oktober 2020) Nairo Quintana heeft in de Tour de France een breukje in zijn knieschijf opgelopen, zo is gebleken uit onderzoek. De Colombiaan van Arkéa-Samsic, die de Tour gewoon uitreed, zal in 2020 niet meer koersen, meldt hij via social media.

Quintana ging naar de Tour om het podium te halen, maar halfweg koers ging hij tegen de grond. De Colombiaan klaagde over kniepijn, maar reed uit respect voor de ploeg wel uit. Sterker nog: Quintana eindigde als zeventiende. Een puike prestatie, nu we weten dat hij dat deed met een gebroken knieschijf.

Via social media geeft de klimmer aan dat hij zo snel mogelijk geopereerd zal worden. In 2021 hoopt hij sterk terug te komen. Het ging hem dit seizoen voor de coronastop voor de wind, Quintana leek weer de oude en werd voor het eerst in jaren weer gezien als een serieuze podiumkandidaat in de Tour. Het zal voor 2021 zijn...

Update - 21 oktober 2020 (09.38 uur): 'Knieblessure Quintana zwaarder dan gedacht'

De knieblessure van Nairo Quintana houdt hem mogelijk maanden langs de kant, meldt onder meer Ciclismo Colombiano. De Colombiaan van Arkéa-Samsic heeft een breukje in zijn knieschijf en volgens sportarts Gustavo Castro kan het herstel daarvan lang duren, omdat er ook kraakbeen is beschadigd. 'Gewrichtskraakbeenletsels zijn niet veelbelovend en doorgaans de ergste blessures die een sporter kan hebben. Kraakbeen is essentieel, omdat het helpt bij de mobiliteit. De hersteltijd is afhankelijk van de locatie en mate van de blessure. Dat kan variëren van vier, zes en tot zelfs acht maanden.' 

Update II - 22 oktober 2020 (09.43 uur): Quintana laat van zich horen na knie-operatie

Nairo Quintana is succesvol geopereerd aan beide knieën, zo laat hij weten via social media. De Colombiaan stelt ambitieus vast dat hij zich nu gaat voorbereiden op 2021. Of hij inderdaad komend seizoen terugkeert op de fiets, is nog even de vraag. Naar verluidt gaat de revalidatie wel een paar maanden duren. 

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws