Transfercarrousel: 'Sánchez gaat Pogacar ondersteunen, Vanmarcke naar Israel' Algemeen nieuws

Transfercarrousel: 'Sánchez gaat Pogacar ondersteunen, Vanmarcke naar Israel'

Door Tom van der Salm 17 oktober 2020 | 09:54


Het is ondertussen al midden oktober, wat betekent dat de plekjes voor volgend jaar in het peloton schaars worden. Ervaren mannen als Luis León Sánchez en Sep Vanmarcke lijken eieren voor hun geld te kiezen en hun weg te vervolgen bij een ploeg uit het Midden-Oosten.

Sánchez verlaat volgens de bronnen van Kolarsko Astana na zes jaar voor UAE-Team Emirates. De 36-jarige Spanjaard moet samen met Rafal Majka, die ook aan die ploeg wordt gelinkt, een belangrijke rol gaan spelen in de te vormen klimformatie rond Tourwinnaar Tadej Pogacar. De Sloveen krijgt met Sánchez een brok ervaring aan zijn zijde, Sánchez begint in 2021 aan zijn achttiende jaar als wielerprof.

'Vanmarcke trekt naar Israel Start-Up Nation'

Vanmarcke maakt volgens Het Nieuwsblad na dit seizoen de overstap naar Israel Start-Up Nation. De 32-jarige Belg moet bij die ploeg de komende drie jaar het mooie weer maken in de klassiekers, als vervanger van de vertrekkende Nils Politt. Rik Verbrugghe wordt sportief directeur bij de ploeg uit Israël, die eerder al ervaring aantrokken met Chris Froome, Daryl Impey, Michael Woods, Alessandro de Marchi en Patrick Bevin. (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws