Like ons!
Van Aert komt met bijzondere Roubaix-fiets: Route, een krachtige leus en zijn eigen hoofd

De Klassiekers

Van Aert komt met bijzondere Roubaix-fiets: Route, een krachtige leus en zijn eigen hoofd

Wout van Aert kijkt er al maanden naar uit en zondag is het zover: Parijs-Roubaix. De renner doet voor het eerst mee en moet een onuitwisbare indruk achterlaten, zo zullen de makers van zijn fiets gedacht hebben.

Van Aert stapt zondag op op een blitse uitvoering van zijn eerder geteste Parijs-Roubaix-fiets, zo blijkt uit foto's van Cycling Weekly. Zo zijn de kasseistroken en aandachtspunten in de koers niet met plakband en een papiertje op zijn frame geplakt, maar deze staan erin verwerkt. Verf-artiest M-Level, die ook al eens projecten had voor Mark Cavendish, Vincenzo Nibali en Peter Sagan, is verder flink los gegaan. 'Mijn fiets al gezien? Chic, hé! In totaal is er zes uur werk ingestoken. Natuurlijk geeft dat een boost. Plezant om hiermee aan de eerste kasseistrook te beginnen', zegt hij er zelf over bij Het Laatste Nieuws.

Zo zijn overal op de fiets de kasseien gespoten, waarover Van Aert zondag het snelst hoopt te stuiteren. Aan de voorkant zien we zelfs een afbeelding terug van Van Aerts gezicht. De zwart-grijze look geeft verder een stoer karakter aan de fiets. En mocht de jonge renner dan nog een beetje extra motivatie nodig hebben, aan de achterkant van zijn fiets is een alles zeggende tekst verwerkt: "Go Hard or Go Home".

Fietstechnisch gezien zien we een extra remhendel op het stuur, zodat Van Aert zijn handen naar naar de beugels hoeft te brengen om te remmen op de kasseien. De Wereldkampioen veldrijden zal de strijd aangaan met 28 mm banden en de bidonhouders zijn van stevig metaal, zodat de drinkbussen stevig vast blijven zitten. (foto: Twitter Veranda's Willems Crelan)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven