Formolo opvallend ambitieus: 'Voel me klaar om Luik-Bastenaken-Luik te winnen' De Klassiekers

Formolo opvallend ambitieus: 'Voel me klaar om Luik-Bastenaken-Luik te winnen'

Door Bram van der Ploeg 27 december 2018 | 10:48


Davide Formolo heeft zichzelf alvast wat druk opgelegd voor het nieuwe wielerseizoen. De Italiaan zal zijn vizier richten op twee belangrijke doelen: Luik-Bastenaken-Luik en de Giro d'Italia. 

De Italiaan zal namens BORA-hansgrohe samen met Rafal Majka afreizen naar de Giro, maar niet voordat hij een gooi doet naar het hoogste schavot in Luik. 'Ik heb Luik twee keer gereden en was twee keer dichtbij. Ik voel me klaar om te winnen', zo stelt hij ambitieus tegenover Cycling Pro. In 2018 werd Formolo zevende in Luik-Bastenaken-Luik, in 2017 23e nadat hij tot diep in de finale deel uit had gemaakt van een kopgroep. 

In de Giro heeft Formolo geen podium-ambities, al zijn zijn laatste vier uitslagen niet verkeerd. In de Giro van 2017 en 2018 werd hij tiende, in de Vuelta van 2017 negende en als vrijbuiter in de Vuelta van 2018 22e. 'In de grote rondes moet ik nog groeien. Ik zal de Giro rijden, maar ben me ervan bewust dat ik niet beter kan dan een vijfde plaats, althans voorlopig.'

Formolo bezig met materiaal

Om in 2019 een nieuwe stap te maken en om voort te borduren op zijn ene zege tot dusverre (de vierde etappe in de Giro van 2015), is Formolo bezig met zijn materiaal. 'Ik ga meer naar de sportschool en ben van positie veranderd op de fiets. Mijn zadel is drie á vier millimeter lager en 15 millimeter naar voren geschoven. Hopelijk kunnen die technische details belangrijke resultaten opleveren, vooral in de Giro en de Ardennen.' (foto: BORA-hansgrohe)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws